Laskesuusatajad

Indrek Tobreluts tõdes pärast sprinti, et teab, mis seisus meeste laskesuusakoondise maine on: "Tean, mida meist räägitakse. Jobud oleme." Veteran tõdes veel pärast jälitussõitu, et mehed on vaeslapsed ja individuaaldistantsi (kus Tobreluts pääses 30 parema hulka - asi seegi), et vähemalt tegi ta ühes sõidus (40-aastasele - toim) Björndalenile ära.

Laskesuusatajate koondise naised kommenteerid enda esitusi samuti värvikalt. Kadri Lehtla, kes unustas enda relva salve panna padrunid, kommenteeris enda individuaaldistantsi võistlust järgnevalt: "See, mis mind esimeses tiirus ootamatult tabas, rikkus juba emotsionaalselt kogu võistluse. Avastasin, et mul on kaks salve laadimata. Pidin käe üles tõstma ja küsima kohtuniku käest uued salved. Aga see kõik võttis oma aja."

Ka Grete Gaim, kes oli enne viimast tiiru kõik märgid maha lasknud, kuid eksis viimases voorus kahel korral, kritiseeris enda suusatamist ausalt: "Kartsin, et kukun naba katki ja suusad kõhtu."

Iluuisutajad ja kahevõistlejad

Meeste sõidus tegi ilusa lühikava Viktor Romanenkov, kuid vabakavaga noormees põrus. Tema põhjendus: "Jääle minnes jalad värisesid." Kahevõistleja Karl-August Tiirmaa, kes tuntud pigem hea hüppajana, kommenteeris enda kohutavaid hüppeid olümpial lühidalt ja konkreetselt: "Tänane päev läks täiega perse!"

Murdmaasuusatajad

Murdmaakoondises pole senini mitte ükski koondislane positiivselt üllatanud. Mati Alaver kommenteeris Sotšit järgnevalt: "Ootused olid kõrgemal."

Alaveri ja teiste suusatreenerite hoolealused olid temaga nõus. Aivar Rehemaa, kes amatöörlikul kombel tegi päev enne võistlust liiga endale, kui kukkus suusakeppidele otsa selgitas enda Kolgata teekonda Sotši olümpia esimestel distantsidel niiviisi: "Võtsin valuvaigistid sisse ja läksin rajale."

Algo Kärp põhjendas enda nigelat esitust klassikadistantsil teistmoodi, tuues ebaedu põhjustena välja kuumuse ja raske raja. "Esimest korda elus tõmbasid jalad krampi," ütles Kärp.

Sprinteritel olid omad põhjendused. Peeter Kümmel: "Ei suutnud õiget tempot leida." Siim Sellis: "Laskumised olid väga rõvedad." Raido Ränkel: "Alustasin liiga aeglaselt." Ometi olid tingimused kõikidele sportlastele enamjaolt võrdsed.

Murdmaasuusatajate koondise ainus naine Triin Ojaste võttis Sotši olümpia kokku tabavalt: "Täna oleks pidanud suusatama bikiinides."