Eesti naistest 7,5 km sprindis parima, 48. koha saanud Johanna Talihärm pääses mõlemast tiirust puhaste paberitega, ta tabas kõik kümme märki. „Laskmise tulemuse üle olen õnnelik, ma polnud kunagi nulliga lasknud,“ sõnas ta. „Olin üsna enesekindel, et olen psühholoogiliselt väga hästi valmistunud. Mõtlesin kõik põhjalikult, mida pean tegema ja millele keskenduma. Juunioride võistlustel olen just psühholoogilise valmisolekuga alt läinud. Eesmärk oli pääseda jälitussõidule, mille ka täitsin.“

20-aastane tallinlanna kahetses, et ei jaksanud kiiremini sõita. „Lootsin palju paremini suusatada. Teisel ringil sain aru, et pole väga hea sõidupäev, siis keskendusin tehnikale,“ nentis ta.

Seevastu kolm ülejäänud Eesti laskesuusatajat heitlesid rajal ja tiirus eri probleemidega. Darja Jurlova (67.) kurtis, et ei osanud õhtuseks võistlemiseks korralikult valmistuda. „Püsti laskmisega on mul sel hooajal olnud probleeme, aga lamades oleks pidanud puhtalt laskma,“ ütles mõlemas tiirus ühe trahviringi teeninud narvalanna.

Täiesti liimist lahti oli koondise liider Kadri Lehtla (69.), kes tegi kokku neli möödalasku. „Ma ei tea, mis juhtus, olen sõnatu,“ sõnas ta. „Arusaamatu, möödalaskmistele pole loogilist seletust. Närvid on korras. Vahel juhtub selliseid päevi. Miks see juhtus täna, ei saa aru.“

Grete Gaim (71.) rääkis, et tundis juba esimese tõusu lõpus, et jalges polnud kergust. „Treeningul oli tunne, nagu lendaksin, ootasin, et olen ka võistlusrajal kiirem,“ lausus nii lamades kui püsti laskmisel korra eksinud 20-aastane otepäälanna.