Eesti Suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete juhataja Roomet Pikkori sõnul saavad nad neljanda mehe Sotši saata vaid juhul, kui keegi loobub oma olümpiakohast enne 31. jaanuari.

"FIS lubas meile sel nädalal veel teada anda, aga ega nad lootust ei andnud. Saame lisakoha vaid siis, kui keegi eest ära kukub," selgitas Pikkor Delfile. "Nimekiri läheb lõplikult lukku 31. jaanuaril."

Algselt nelja olümpiapääset omanud Eesti kahevõistlejad jäid ühest kohast ilma eelmise nädala keskel, kui selgus, et olümpiamänge korraldav Venemaa soovib Sotšis välja panna ka teatevõistkonna.

Pikkori sõnul pole FIS põhjendanud, miks nad Venemaa teatenelikuga kohe esimeses olümpiakohtade jaotuses ei arvestanud ja lasid sellisel segadusel tekkida. Ka küsimusele, miks võeti Venemaa jaoks lisakoht eestlaste arvelt, mitte aga näiteks viie mehega olümpiale sõitva Itaalia või Jaapani koondise arvelt, ei ole FIS Eesti Suusaliidule selgitusi andnud.

"Meie oleme igatahes kõik selleks teinud, et neljandat kohta tagasi saada. Suusaliidu president Sandor Liive on ka FIS-i peasekretäriga isiklikult suhelnud," ütles Pikkor.

Eesti kahevõistlejatest sõidavad Sotši Kristjan Ilves, Han Hendrik Piho ja Karl-August Tiirmaa.