Stardiprotokoll näeb ette, et distantsisõidule asudes peab suusataja relval olema neli salve. Kui on vähem, siis starti ei lubata. Salvede sisse kontrollijad aga ei vaata.

Sotši laskesuusakoondise juhi Hillar Zahkna sõnul poleks prohmakas suurt mõju Lehtla sõidule avaldanud, kui viimane oleks adekvaatselt olukorrale lähenenud.

"Selline asi pole tavatu. On tihti juhtunud, et suusataja unustab padrunid salve panemata või kaotab salved näiteks kukkudes. Siis tuleb raja peal info välja öelda ning raadiosaatjate abil antakse sellest treenerile teada, kes siis padrunid suusatajani toimetab," selgitas Zahkna Delfile ja EPL-ile. "Kadri sattus segadusse, sest tal ei olnud seda kunagi varem juhtunud. Tegelikult olid padrunid selleks tiiruks olemas. Oleks ta adekvaatne olnud, poleks uute padrunite saamine üle viie sekundi võtnud."

"Kadri oleks pidanud ära laskma ja rajal mulle ütlema, et vajab padruneid. Aga ta hakkas lasketiirus korraldajatelt neid kohe nõudma ning kaotas seetõttu 30 sekundit. See segas ka laskmist," lisas Zahkna kahe eksimusega 44. koha saanud Lehtla kohta.

Lisaks padrunite puudumisele võib juhtuda, et ka relv läheb sõidu ajal katki. "Selleks on lasketiirus ka varurelv," rääkis Zahkna.

Eestlaste esitused

Zahkna sõnul võib rahule jääda Indrek Tobrelutsu 29. kohaga 20 kilomeetrisel distantsil. "Ta sõitis enda kohta hästi. Harva on ta nii hästi lasknud," lausus Zahkna kaks eksimust teinud Tobrelutsu kohta. "20 meest lasid temast paremini, aga olümpial on see tavapärane. Siin lastaksegi enamasti hästi."

Grete Gaim saavutas Lehta järel reedel kahe möödalasuga 58. koha. "Poleks viimases lasketiirus möödalasku tulnud, võinuks olla enam-vähem tulemus," leidis Zahnka.

73. koha saanud Johanna Talihärma ning 74. tulnud Darja Jurlova esitusi vaevasid Zahkna sõnul terviseprobleemid. Talihärma vaevab väike haigus, Jurlova murdis treeningul pöidla.

"Viime nad mõlemad nüüd Sotši kaheks-kolmeks päevaks puhkama. Mereäärsetel inimestel on mägedes raskem taastuda," rääkis Zahkna.

Roland Lessing naaseb Sotši

Roland Lessing, kes pärast meeste sprinti kodumaale sõitis, naaseb Zahkna sõnul Sotši ning osaleb meeste teatesõidus.