Murdmaasuusameeste helgemad hetked koitsid möödunud pühapäevasel 4 x 10 km teatesõidus, kus Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Raido Ränkel ja Karel Tammjärve said kümnenda koha. Kõigil kolmel individuaalvõistluse tavadistantsil sõitsid nad oma võimetest selgelt viletsamalt.

"Keskmäestikuvõistlustel õnnestub sõit paremini nendel, kes on üldiselt tugevamad. Kes on nõrgemad, teevad ka rohkem vigu," nentis Alaver.

1992. aastast saadik kõikidel taliolümpiamängudel tegutsenud treener meenutas: "Nii 2002. aasta Salt Lake City kui ka 2006. aasta Torino olümpial asusid võistlusrajad merepinnast kõrgemal kui seekord, aga saime hakkama liidrite, Andrus Veerpalu ja Jaak Maega. Ka seal leidus meie meeskonnas neid, kes olid äärmiselt nõrgad. Keskmäestikus on hapniku osarõhk väiksem kui meretasapinnal. Kehtivad füsioloogia seaduspärasused ja sportlaste tasemevahed tulevad rohkem välja."

Hea näitena tõi Alaver esile Ränkeli kaks etteastet. "Raido sõitis teatevõistluse etapil kaheksanda aja, mis oli hea. Võistkondlikus sprindis oli tema sõit väärt hinnet neli pluss. Oleks tema kõrval olnud samal tasemel mees, saanuks meeskond finaali. Ränkeli vahetu olümpia-eelne ettevalmistuse etapp õnnestus paremini kui Karelil. Nad harjutasid mõlemad Davosis, sõime sama laua ääres. Karel ei saanud sellist töövõime kasvu nagu Raido."

Sprinterite etteastete kohta ei soovinud Alaver hinnangut anda. "Olen nendega liiga vähe koos laagrites olnud ja nende treeninguid näinud. Muidugi tahan ka mina, et nad saaksid kõrgemaid kohti," tõdes ta.