Zaevion Dobson veetis sõpradega aega oma kodus verandal, kui grupp mehi neile kella 22 paiku lähenes ja nende pihta tule avas.

Dobson hüppas oma venna Zachi sõnul püsti ja seisis kolme tüdruku ette, et neid kuulide eest päästa. Noor sportlane oli ainus, kes pihta sai.

"Ta suri minu peal lamades. Ma armastan teda! Ta on minu vend! Puhka rahus, Zae! Ma ei unusta sind kunagi," postitas üks tüdrukutest pärast traagilist õhtut Twitteris.

"Ma olen šokeeritud. Ma ei suuda seda uskuda. See ei mahu mulle pähe. Me lihtsalt chillisime verandal ja nägime neid suvalisi mehi lähenemas," rääkis USA meediale hukkunu vend.

Knoxville'i politsei pealiku sõnul algasid kriminaalsed sündused sel päeval mitu kilomeetrit eemal, kui esmalt tulistati 46-aastast naist tema korteris. Seejärel olid naise 23-aastane poeg ja veel paar meest sõitnud Zaevioni maja juurde ja seal valimatult tule avanud.

23-aastane noormees leiti hiljem autost, mis oli sisse sõitnud ühte teise korterisse. Ta suri kuulihaavadesse reede hommikul. 46-aastane naine jäi elama. Avariipaigalt vahistati veel kaks meest.

Politsei sõnul viis tulistamiseni kampadevaheline tüli ning tapetud jalgpalluril polnud sellega mingit pistmist.

Dobson mängis jalgpalli Fultoni keskkoolis Põhja-Knoxville'is. "Ta oli üks meie tõelisi edulugusid. Ta tegeles erinevate spordialadega ja oli ühe meie linna organisatsioonis mentor, kuid langes sellise kohutava teo ohriks," rääkis Knoxville'i linnapea Madeline Rogero.