SMU jalgpallimeeskonna kaitseliini treener Tom Mason näitas Delfile SMU treeningbaasi ja rääkis mängijate elu-olust. 

Iga päev treenib jalgpallimeeskond kell 7 hommikul, pärast seda süüakse koos hommikust. Esimese aasta üliõpilased ehk freshman’id elavad lisaks ülikoolilinnakus ühiselamus, mis asub staadioni ja treeningbaasi vahetus läheduses.

Baasis on eraldi kunstmurukattega 32 000 istekohaga peastaadion ja muruväljakuga treeningstaadion. Iga kodumängu külastab tavaliselt umbes 20 000 pealtvaatajat, piletihinnad algavad 20 dollarist. Lisaks kantakse mänge üle ka telerist.

Lisaks on õppurite käsutuses treeningtoad, 600 ruutmeetrine täisvarustusega jõusaal, massaaži- ja ravitoad, varustuse ruumid, kus kogu nende varustus (SMU sponsor on Nike) pestakse ja hoitakse, koosolekute ruumid, mis on varustatud tipptehnoloogiaga, puhketoad, õpitoad ja ka psühholoog.
Tom Masoni sõnul veedavad pallurid iga päev umbes viis tundi treeningbaasis. Kaks tundi kestab treening, ülejäänud aeg kulub analüütilisele treeningtööle. Lisaks on palluritel kohustus iga nädal veeta kaheksa tundi õpperuumis, kus nende käsutuses on ka eraldi õpetaja, kes saab neid abistada. „Ülikoolispordi reeglid näevad ette, et mängijate keskmine hinne (grade point average) peab olema vähemalt 2,0 ning nad peavad aasta jooksul koguma 24 ainepunkti,“ selgitas Mason.

SMU-s õppimise aastane õppemaks on 52 000 dollarit (40 000 eurot). Tegemist on prestiisže õppeasutusega, mida võib Tom Masoni sõnul natuke võrrelda Ivy League ülikoolidega, mille alla käivad USA parimad õppeasutused nagu Harvard, Yale ja Stanford.

Vaata galeriid: