Kevin Renno „Tiiger minu sees“ lugu räägib vankumatust visadusest ja mitte alla andmisest!

Renno meenutab kahte üsna sarnast matši, mille alguses saadud tugev jalalöök purustas tal kaks roiet.

„Raundide vahel tuligi võtta vastu otsus, kas ma jätkan või tuleb matš katkestada. Otsustasin, et ma jätkan, kuna loom on juba välja toodud,“ rääkis Renno enda sees pead tõstnud tiigrist. „Tuli ennast kokku võtta ja murtud ribidega edasi võidelda ja õnneks need mõlemad matšid ma ka võitsin.“

Renno sõnul eeldab niisugune tulemus pikka ja põhjalikku eeltööd enda peas, et matši ajal tiigri eest väljas olla. Sest võitlusspordis tuleb haiget saamiseks valmis olla. Ja samuti tuleb olla valmis ka ise vastasele haiget tegema.

„See on sama palju vaimne võitlus kui füüsiline,“ selgitas Renno ja lisas, et valust hoolimata tuleb tugeva vastase üleolekust omakorda üle olla.

„Sa pead valu endast välja lülitama ja võtma valu kui näiteks kehast väljuvat nõrkust või midagi sellist. Sa võtad ennast vaimselt kokku ja pingutad edasi,“ heitis Renno pilgu võitlusareeni prožektorivalgusse. „Kuni sa veel seisad kahel jalal ja oled elus, niikaua on kõik veel võimalik.“

„On olnud olukordi, kus on olnud vaja tiiger välja tuua ka tavaelus,“ ütles Renno – tiigri aastal sündinuna on ta ebavõrdsuse vastu ega talu seda, kui kiusatakse neid, kes ei suuda ise ennast kaitsta.

Nüüd seisabki Kevin Renno selle eest, et Tallinna loomaaia tiiger endale uue ja väärilise kodu saaks. Kuni Tiigrioru valmimiseni elab amuuri tiiger vanas laohoones, mis ei paku paraku loomväärseid tingimusi. Hoolimata täbarast hetkeseisust on tiiger aga praegugi korralik külastajamagnet.

Ent tulevikus rõõmustaks iga uudistajat võimalus võluva kaslase tegemisi mitmekesisemalt jälgida – seda kas läbi klaasi või siis looma jaoks märkamatuks jäävast tunnelist. Veel enam, tulevikus rajatav troopilise pilvemetsa hoone loob võimaluse jälgida tiigri toimetusi isegi kohvikuaknast.

Kui ninasarvikud välja jätta, on tiigrist viimase saja aasta jooksul saanud kõige drastilisemalt hääbuv liik. Tiigrite arvukus on vähenenud rohkem kui 20 korda, levila on aga veelgi karmimalt ahenenud. Kui kavandatav Tiigriorg muutub tõeliseks tiigrite saatkonnaks Eestis, saab ka Tallinna loomaaed anda oma panuse selle ülimalt ohustatud liigi alalhoidu.