Hegert on juba aastaid tavaelule vaheldust otsinud ja piire ületanud, olles seejuures lennanud paraplaaniga, sõitnud bobikelguga ning hüpanud benjit nii ratastooliga kui ka ilma - kokku ligi 12-13 tegevust, millega üks ratastooli jäänud inimene tavaloogika järgi hakkama ei tohiks saada.

"Osad asjad selles nimekirjas on pisut ulmelised ja tunduvad täna võimatud, aga tõenäoliselt poleks ma ka mõni aasta tagasi arvanud, et ma tsikliga sõidan. Kui aeg on küps, siis need teostuvad. Tuleb lihtsalt õige lahendus leida," rääkis Mölder Delfile.

Nii võttiski ta ühel päeval kätte ja kirjutas oma soovist mitmekordsele Eesti ringrajasõidu meistrile Hanno Veldile. "Temalt tuli kohe väga lahe vastus. Ei mingit juttu stiilis "pole võimalik", "kas ikka saame" või "peame vaatama", vaid konkreetsed küsimused: millal sõidame, mis numbrit ülikonda mul vaja on ja mis mu pea ümbermõõt on. Klapitasime kuupäevad paika ja nii see teoks saigi," ütles Hegert.

Kuna Hegert on õlgadest allapoole halvatud ega saa sõrmi liigutada, võeti esimesed ringid rahulikumalt, kuid hiljem ulatusid kiirused juba 230 km/h. Tsikli ja piloodi külge kinnitati ta rihmade ja teibiga. Kokku sõideti Audru ringrajal Pärnu külje all ligi 40 minutit.

"Super elamus! Kui need teised asjad, mis ma teinud olen, on suhteliselt kiiresti läbi saanud - sutsakas ja energialaks käes - siis siin oli aega nautida seda kiirust, kurvides kallutamist ja kõike. Päris mõnus tunne oli," kirjeldas Hegert.

"Selge see, et Hanno ennast natuke tagasi hoidis. See, mis ta võistlusrajal teeb, on ikka hoopis teine lugu. Seal ta kiirendab kiiremini, pidurdab viimasel hetkel ja sõidab kurvi täiega sisse."

Mida peadpööritavat veebidisaini agentuuri Deep Systems juht järgmisena ette võtab, ta avaldada ei tahtnud. "Kui keegi küsib, millal ma uuesti midagi teen, siis ma ei tea. Kui ma tunnen, et vajan särinat, siis võtan selle nimekirja ette ja vaatan, mida parasjagu teha tahaksin ja kuidas seda teostada võiksin," sõnas Hegert.

Vaata videot!