Itaalias Cantalupas Rio olümpiamängudeks valmistunud Leila ja Lily Luik olid kingitusest üllatunud ja rõõmsad, et Eesti jäätisetootjad neid enne rahvusvahelist jäätisepäeva meeles pidasid.

“Praegu, kus meie elu tähtsaima stardini on jäänud vähem kui kuu, treenime keskendunumalt kui kunagi varem, sest iga väiksemgi detail võib tulemust mõjutada,” ütles Leila Luik. “Pikamaajooksu treeningud on sageli üksildased, kuid sellised ägedad positiivsed üllatused nagu kodumaine jäätis Itaalias annavad keskendunud vaimule lõbusat värskendust. Suur aitäh!”

Nädala alguses saabusid õed tagasi Eestisse ning osalevad koos teiste olümpiasportlastega täna presidendi vastuvõtul. Lily Luik lisas, et kingitust ei hoitud ainult enda tarbeks, vaid jagati nii oma tiimi liikmete kui kohalikega, et Eesti jäätise vaimustust ka nende seas levitada.

“Itaallaste jaoks on ainuõige jäätis nende gelato, aga meie koorejäätist maitstes tegid nad imestusest suuri silmi ja kiitsid seda nii söömise ajal kui pärast,” muigas Lily Luik. “Eesti koorejäätise maitse ja pehmus on üle kõige ning esindades Eestit on meile oluline ka kodumaiseid asju teistele tutvustada.”

Trio to Rio maratonitiimi kolmas liige Liina naasis Eestisse juba varem. Kolmikõdede start olümpiamängudel on 14. augustil.

Lisaks kolmikõdedele kingiti jäätist ka kõigile teistele olümpiale sõitvatele sportlastele.

Täna tähistatakse Eestis rahvusvahelist jäätisepäeva. Jäätisepäeva traditsioon sai alguse Ameerika Ühendriikidest Kentucky osariigist 1984. aastal ning on tänaseks levinud üle maailma. Eestis tähistatakse jäätisepäeva teist korda.