President Mohamed Ould Abdel Aziz viibis Mauritaania jalgpalli superkarikal, kus FC Tevragh-Zeina ja ACS Ksari mängus 63. minutil veel 1:1 viigiseis tablool põles. Riigipeale aga mängutempo piisavat huvi ei pakkunud ja seega väidetakse, et ta käskis mängu otsekohe penaltiseeriani viia.

Teatavasti ütlevad jalgpallireeglid, et viigiseisult olnuks vaja mängida veel pool tundi normaalaega ja sellele otsa ka lisaaeg, kuid Abdel Aziz sedavõrd kaua oodata ei tihanud ja seega hakkasidki kaks tiimi ootamatult penalteid lööma.

11-meetri punktilt olid kindlamad Tevragh-Zeina mehed, kuid arusaadavalt publikule sedavõrd ootamatu ja kummaline lõpplahendus ei meeldinud. Zeina sai küll karika pea kohale tõsta, aga nüüd on kohalik jalgpalliliit ja president tõsisemate etteheidete ja süüdistuste osaliseks saanud.

Mauritaania jalgpalliliit esialgu antud teemal pikalt vaikis, kuid nüüd avasid nad lõpuks suu. Otseloomulikult kõiki süüdistusi eitades: "Lükkame tagasi igasugused süüdistused, et riigi president seda mängu mõjutas. Otsus sai vastu võetud organisatoorsetel põhjustel ja see kooskõlastati mõlema klubi presidentide ja peatreeneritega."