TTÜ tantsutüdrukute võrkpallirühm on teine pool TTÜ tantsutüdrukute pundist, kes toimetavad Tallinnas TTÜ spordihoone seinte vahel. Võrkpallirühma teekond sai alguse 3 aastat tagasi ning praeguseks on arenetud tohutul määral. Nagu võib ka nimest aimata, on nende tüdrukute näol tegemist TTÜ võrkpallimeekonna cheerleaderitega, kelle prioriteediks on meeskonna kodumängudel esineda ja oma mängijaid ergutada. Samuti käivad tüdrukud esinemas TTÜ saalihokimeeskonna meistriliiga mängudel, erinevatel välisüritustel ning esindavad üleüldiselt TTÜ tantsutüdrukuid.

Hetkel on rühmas 28 aktiivset tantsijat, kelle trennid toimuvad 4 korda nädalas, millele lisanduvad erinevad esinemised. TTÜ tantsutüdrukute üheks tugevuseks võib pidada treenerite rohkust ning sellega ei jää hätta ka võrkpallirühm – neid juhendavad 3 kogenud treenerit Kristi Aedma, Ramona-Riin Dremljuga ja Sandra Raju, kelle erinev tantsuline taust muudab trennid ja kavad põnevaks. Neiud on ise aktiivsed tantsijad korvpallirühmas ning töötavad kõik erinevates Tallinna klubides lastetreeneritena. TTÜ tantsutüdrukute mänedžer Sandra Raju rõhutab, et nende jaoks on väga oluline rühmasisene areng: "Püüame alati leida oma tüdrukutele parimad tingimused ning tahame, et meie rühma tantsijad saaksid hea kogemuse. On super tunne, kui saad oma ühe rühma tantsijatest moodustada treenerite tiimi teisele rühmale. See näitab arengut ja annab kindlustunde, et oleme õigel teel!"

Kuulsa tantsuklubi Semiir üks treeneritest Kristi Aedma lisab: "Selleks, et tüdrukud areneksid aina tugevamateks tantsijateks, kasutame kavades erinevaid tantsustiile ja akrobaatilisi elemente. Lisaks tüdrukutele näeb platsil ka nende kõrval saltosid tegemas või tüdrukuid õhku lennutamas kolme tublit tantsupoissi." TTÜ tantsutüdrukute võrkpallirühma kõige suuremaks saavutuseks võib pidada eelmisel aastal Põlvas II Vabariiklikul Tantsutüdrukute festivalil saavutatud III kohta.

Palusime Kristi Aedmal vastata ka mõnele küsimusele:

1. Cheerleaderina olete pidevas tähelepanu keskpunktis. Missugune on meeste tähelepanu, missugune naiste? Kas naised kipuvad olema kadedad ja mehed pealetükkivad?
Võib öelda, et mingil määral on tantsutüdrukutel ikka päris palju meeste tähelepanu, kuid harva muutub see Eesti tagasihoidlike meeste puhul pealetükkivaks ja enamasti piirdub vaid platsiäärsete kommentaaridega. Naiste puhul ei saa samuti öelda, et nüüd kõik oleks kadedad, vaid leidub erinevate arvamustega naisi - kadedaid, toetajaid, ükskõikseid. Eesti mastaabis ei ole aga see cheerleaderite tähelepanu keskpunktis olemine väga kurnav, seega ei häiri väga mõnede inimeste kadedus ega pealetükkivus.

2. Kas teiega on juhtunud ka mingeid õnnetusi/vigastusi seoses sporditegemisega?
Ikka on! Ilma nendeta on nagu kuidagi võimatu lausa. Mitte et see hea oleks, aga tahes tahtmata ikka juhtub. Näiteks vales kohas, valel hetkel ja vale riietusega backflipi tehes otse põlvele maandudes on õnnetus paratamatu, aga mis ei tapa, teeb tugevamaks.
 
3. Rääkige mõni naljakas juhtumus või seik, mis on aset leidnud lavalaudadel?
Oh jessas, no neid tuleb ikka pea iga esinemine. Enamasti on need sellised hetkenaljad, mida ei anna edasi rääkida. Hea kujutlusvõimega võib aga ette kujutada momente, kus seelikul libastudes hetke pärast jalad lakke suunatult maas on lamatud või bravuurikaid ja suurejoonelisi liigutusi tehes seelik kogemata ära tõmmatud seljast. Tähendab, neid lugusid ikka on igasuguses variandis.

4. Kes tuleb sel aastal võrkpallis Eesti meistriks?
Vahet pole, mis ala, aga igal juhul TTÜ! Teisiti pole võimalik vastata.

5. Kui suure osa nädalast veedate treeningsaalis? Mida täpsemalt teete ning kui suurt tööd nõuab tegelikult tantsutüdrukuks olemine?
Hea küsimus, mis pani mind hoolega praegu mõtlema ja arvutama. Päevas kulub trenni peale ikka oma 2-4 tundi ehk siis arvutasin kokku, et nädalas tuleb umbes 20 tundi ikka ära. Seega võib öelda, et ühe ööpäeva veedan trennisaalis nädalast :).
Täpsemalt tegeleme saalis ikka tantsude õppimisega, üldfüüsilise ja painduvuse parandamisega, akrobaatiliste elementide õppimisega ning piisaval määral ka lollitamise ja naermisega. TTÜ Tantsutüdrukuks olemine nõuab püsivust, kannatlikust ja väga palju iseseisvat tööd, et kõigi kiiresti edasiarenejatega sammu hoida. Lihtne see ei ole, aga tasub end 100% ja isegi rohkemgi ära!