Esmalt läksid kanali 16 meetrisesse jääbasseini 39 taliujujat. Neist kaheksa, 6 meest ja 2 naist ujus julgestuse toel väikesest basseinist 5 meetrit jää alt läbi suuremasse +0,4 kraadise veega basseini.

Peale karastavaid ujumisi oli mõnus võtta leili taliujujate poolt ehitatud saunas. Samal ajal kui vaprad taliujuda vees mõõtu võtsid, hüppasid lumelaudurid, kes päev varem Auras pikki hüppeid tegid, risti üle basseini. Oliver Karindi tegi lumelaual pika, üle 25 meetrise hüppe üle kogu basseini pikkuse.

"Kui lõuna ajal ujuma tulin, siis polnud veel mõttes jää alt läbi ujuda, kuid nähes hasarti ja rahulolu jää alt väikesest basseinist suuremasse ujunute nägudel, tekkis soov isegi proovida. Sain fantastilise elamuse," tunnistas nädala eest edukalt Tartu maratoni 63 km pikkuse raja läbinud Kersti Rüütel, kel talvel avavees ujumise kogemusi mitu aastat.

"Heameel on kogeda, et tervistav taliujumine kogub kiiresti populaarsust. Tänagi oli kanalis ujumas noori saarlasi, üliõpilasi, kes alaga varem oma kodukandis tegelesid," sõnas taliujumise initsiaator Margus Püvi, kel sihiks ujuda eeloleval laupäeval Pirita Openil 450 meetrit. Talvebassein on Tartus kanali ümber rajatud suusaradade ääres, nii kogunes täna ekstreemset taliujumist ja lumelaudurite trikke vaatama arvukas publik.