Heinrich "Dora" Ratjen

Heinrich Ratjen kasvatati üles tüdrukuna. Ta kandis tüdrukute riideid ja tegi kõike mida tüdrukudki. 15-aastasena leidis Ratjen enda jaoks spordi. Teistes tüdrukutes tekitas kahtlusi, miks Ratjen kunagi end duši all alasti ei käinud. Samuti tema laiad õlad ning madal hääl. Ühe versiooni kohaselt käskis just Hitlerjugend Ratjenil suguelund kinni teipida ning olümpial kindlasti osaleda. Ratjen sai 1936. aastal Berliinis 4. koha.
1938. aasta Euroopa meistrivõistlustel võitis Ratjen kulla, kui hüppas maailmarekordi 1.67. Eelmine rekordiomanik Dorothy Tyler-Odamil tekkis Ratjeni kulla suhtest kahtlusi. Kui Ratjen paar päeva hiljem rongile istus ta arreteeriti. Politseis tunnistas Ratjen oma soo üles ning ta kaotas kõik tiitlid. Natsi-Saksamaal ei oldud kindlad, mida Ratjeniga peale hakata - sarnast olukorda ei olnud varem esinenud. Vangi Ratjenit ei pandud ning ta elas oma surmani, 2008. aastal, tagasihoidlikku elu. Ratjeni puhul lasus süü ka tema vanematel, kes last segastel põhjustel tüdrukuna kasvatasid, rikkudes nii noore inimese psüühika.
Dora Ratjen

Rosie Ruiz ja Fred Lorz

1980. aastal finišeeris Bostoni Maratonil naistest esimesena täiesti tundmatu Rosie Ruiz. Talle asetati pähe pärg ning kuulutati Bostoni kiireimaks naiseks. Ruiz registreeris jooksule, hüppas paraja aja möödudes lihtsalt finiši lähedal publikust välja ja finišeeris võitjana. Elektroonilist ajavõttu tol hetkel veel ei eksisteerinud ning Ruiz sai võitja olla mitu päeva enne, kui diskvalifitseeriti.
Fred Lorz sai sama asjaga hakkama varem ning kõrgemal tasemel. 1904. aasta olümpiamängudel St. Louisis väsis Lorz 14. kilomeetril ära. Treener andis Lorzile auto, millega viimane läbis umbes 18 kilomeetrit, peale mida läks auto katki. Seejärel jättis Lorz auto sinnapaika ning jooksis lõpuni ja finišeeris staadionil kui võitja. Lorz sai hiljem eluaegse võistluskeelu.
St. Louis'i olümpiamaraton

Salt Lake City olümpia iluuisuskandaal

Jelena Bereznaja ja Anton Sikharulidze võitsid lühikava kanadalaste Jamie Salé ja David Pelletier ees. Viimased tegid lõpupoosis vea, mis maksis neile liidripositsiooni. Kohustlusliku kava sooritasid kanadalased, aga puhtalt ning venelased eksisid. Kõik olid valmis Sale ja Pelletieri võiduks kui äkki tulid kanadalastele ootamatult madalad punktid ja võit läks hoopis venelastele. Kommentaatorid olid täielikus hämmingus ning kahtlus langes ühele kohtunikule - Marie-Reine Le Gougne'ile.

Hotellis asuti naist üle kuulama ning ta murdus kohe. Pisarates seletas ta, et sai käsu Prantsusmaa Iluuisutamise Liidu presidendilt, kellel oli kokkulepe Venemaa vastava organisatsiooni presidendiga - prantslastel oleks lastud võita jäätantsus!

Hispaania "paraolümpiakoondis" Sydney olümpial

Sydney paraolümpiale läks Hispaania koondis mängima 12-mehelise koondisega ja kuld võideti võimsa ülekaaluga. Probleem tekkis siis, kui selgus, et 12-mehelisest koondisest olid puudega vaid 2. Kusjuures fakti avalikustas hiljem Hispaania ajakirjanik.

Vehkleja nupuga rapiir

Eestlastelegi edukal Montreali olümpial toimus skandaalne lugu viievõistluses. Vehklemises võistlevad kõik viievõistlejad omavahel läbi ning iga matš kestab ainult esimese torkeni. Ukrainlane Boriss Oništšenko edenes võimsalt ja hoolimata edukatest tõrjetest süttis alati Oništšenko tuli. Nagu võlukepi puudutus.

Kohtunikud leidsidki lõpuks epeemõõga käepidemesse ehitatud lüliti, millele vajutamine mõjus elektroonilisele süsteemile samamoodi nagu torke sooritamine. Vehklemise peakohtunik Carl Schwende diskvalifitseeris Oništšenko. Žürii kuulas väga tähelepanelikult Oništšenko vabandusi, et relv polnud tema oma, kuid leidis, et selgitus pole piisav. Saalist lahkudest korrutas Oništšenko oma vastasele: "I’m sorry, I’m sorry."
Kontrollitakse Boris Oništšenko rapiiri

Ikka ja jälle see Moskva olümpia

Moskva olümpiamängudel oleks põhjust medaleid ja tulemusi ümber jagada näiteks odaviskajatel. Kohtunik luges õigeks lätlase Dainis Kula eelvõistluse kolmanda katse 88.88, mis lubas NSV Liidu võistleja edasi finaali (kaks eelnevat katset olid ebaõnnestunud), võttes selle koha soomlaselt Aimo Aholt. Erapooletute vaatlejate arvates langes Kula oda maha saba ees. Selline katse tulnuks IAAFi reeglite järgi lugeda kehtetuks. Ja kes sai 4. koha? Meie mees Heino Puuste.

Teine mees kellelt väidetavalt rööviti kuld oli kettaheitja Luis Delis. “Sellelt mehelt rööviti Moskvas ilmselt kuld. Jutt on Kuuba kettaheitjast Luis Delisest," kirjutas Turun Sanomat. "Videolindilt näeb selgesti, et viimasel katsel langes ta ketas 67 meetrile, võib-olla veidi kaugemalegi. Kuid mõõtjad vähendasid tulemust vajalike sentimeetrite võrra, langetades ta kolmandaks.” Võit sai venelasele Viktor Raštšupskinile ning teine oli tšehhoslovakk Imrich Bugar. Teadlased tööle!

Kõnealune heide videos alates 6.00: