24-aastane Briti juurtega ameeriklane tunnistas, et on segaduse tõttu oma peas kaalunud isegi sportlaskarjääri lõpetamist. Kuid ta on siiski jätkanud ning tema kõva töö sai tasutud eelmisel aastal Sotši olümpiamängude hõbemedaliga.

Kenworthy on enda sõnul juba 5-aastasest peale teadnud, et on gei, kuid tunnistas seda oma perele ja sõpradele alles kaks aastat tagasi.

"Ma ei saanudki täielikult uhkust tunda selle üle, mis ma Sotšis tegin, kuna ma tundsin end nii kohutavalt sellepärast, mida ma ei teinud," ütles ta. "Ma ei tahtnud Sotšist ära tulla kui hõbemedalist. Ma tahtsin seal tulla maailma parimaks trikisuusatajaks."

Kenworthy pälvis Sotšis lisaks medalile tähelepanu ka viie tänavalt üles korjatud koerakutsika päästmisega, kelle ta endaga koju kaasa viis.

Kenworthy tunnistas, et kardab pisut ekstreemspordimaailma reaktsiooni tema suurele uudisele. "Kõik kannavad Red Bulli, Monsteri või Rockstari nokatsit, T-särki ja rulajalanõusid. Kõik sõidavad sama tüüpi autoga ja kuulavad sama muusikat. See maastik pole just kõige soodsam neile, kes on pisut erinevad. Ma olen sellepärast närvis," ütles ta.

USA trikisuusatajate ja lumelaudurite liit (USSA) väljastas neljapäeval kohe pärast uudise ilmsiks tulekut pressiteate, mille avaldatakse julge sammu ette võtnud Kenworthyle toetust.

"See teeb tema elu palju lihtsamaks," ütles slopestyle-suusataja Bobby Brown. "Raske on midagi sellist pikalt enda sees hoida ning ma tean, et ta sai nüüd suure koorma õlgadelt maha ning on oma elus ja suusatamises palju õnnelikum."

"Me imetleme täna Gusi, et tal oli julgust maailmale öelda, kes ta inimesena on, sillutades sellega teed ka teistele, kes on mõelnud sama teha," lisas USSA president Tiger Shaw.