42,195 kilomeetrit ehk täispika maratonidistantsi korvpalli põrgatanud Joosep Mooses jõudis finišisse ajaga 3:14:57, ületades senist Guinnessi rekordit peaaegu 9 minutiga. Senine rekord (3:23:42) kuulus 2010. aastast ameeriklase Mark Ott’i nimele.

Guinnessi rekordi püstitanud korvpallur Joosep Mooses oli maratonirajale minnes enesekindel: “Teadsin, et olen umbes 3:15 vormis, ja läksin tempomeistritega kohe kaasa. Kui oleksin veidi tempot alla lasknud, oleks rekordi jooksmine olnud ikka võimalik. Kahtlus oli vaid, et samuti palliga stardis olnud Marti Medar ja Mirjo Koit jooksevad veel kiiremini. Medari tulemuseks jäi aga 3:44.27 ja Koit lõpetas ajaga 4:43.32.”

„Mõte lüüa SEB Tallinna Maratonil üle Guinnessi rekord tekkis juba 2011. aastal,“ avas idee tagamaid ettevõtmise eestvedaja ja tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste korraldaja Reigo Kimmel, kes on kahel korral ka ise palliga maratoni läbi jooksnud. „Eelmine rekord püsis neli aastat. Kui keegi rekordi uuesti üle lööb, siis võtame teema taas päevakorda,“ rääkis Kimmel, kelle hinnangul ei ole 2015. aastal plaanis senist rekordit ületama hakata.