53-aastane sakslane on oma äridega pankrotti läinud ning legendaarse eksjalgpalluri võlad küünivad 250 000 euroni, teatab lenta.ru.

1990. aastal Saksamaa koondise maailmameistriks tüürinud Franz Beckenbauer teatas Brehme uudist kuuldes, et Saksamaa peab pankrotis vutimehele appi tõttama.

“Meie kohustus on ta (Brehme) sellest olukorrast välja aidata. Ta on andnud Saksamaa jalgpallile nii palju, aidates meid maailmameistritiitlini. Saksamaa peaks teda selle eest tänama ning talle abikäe ulatama," ütles Beckenbauer.

Esimene abikäsi on juba ka ulatatud. Nimelt on Brehme endine meeskonnakaaslane, Olivier Straube pakkunud eksjalgpallurile tööd. Arvatavasti pole küll pakkumine selline, mida Brehme oodanuks.

"Oleme valmis võtma Andrease oma firmasse tööle tualettide puhastajana. Ta saab siis aimu, mida tähendab tegelik töö ja tegelik elu. See oleks talle tema maine puhastamiseks vajalik," ütles Straube.

Brehme esindas Saksamaa koondist 86 korral ja lõi 8 väravat. 1990. aasta MMi finaalis tagas just tema realiseeritud penalti Saksamaale 1:0 võidu Argentina vastu.