Delfile teadaolevalt pääsesid skandaalse Tallinn C.F. vutiklubiga seotud Kevin Ingermann ja Gert Reinberg vaid noomitusega "ärge enam niimoodi tehke!" ning viimast veerandaega pidid mehed vaatama halli ukse taga nutitelefonidest. Kui neid see mäng üldse huvitas.

Nii kergelt ei pruugi aga pääseda Kalev/Cramo korvpalliklubi, kelle kohta langetab nüüd otsuse VTB Ühisliiga distsiplinaarkomisjon.

Pühapäevasel mängul komissarina töötanud Atso Matsalu ütles, et tema pani intsidendi oma raportisse kirja. "Mina olen kohustatud selle üles märkima, et sel minutil ja sel perioodil jooksid väljakule kaks pealtvaatajat. Edasi otsustab juba VTB, kas ja kuidas klubi karistada," sõnas Matsalu.

Kui suur trahv Kalev/Cramot võib oodata, on keeruline ennustada, sest liiga kodulehel pole sellistest juhtumitest varem avalikkust teavitatud. Raske aga uskuda, et liiga seitsmeaastase ajaloo jooksul säärast "pulli" varem pole proovitud.

Nagu Eesti "väljakule jooksjate" (inglise keeles pitch invaders) ajalugu näitab, siis sõltub nende edasine käekäik suuresti klubi või turvameeskonna viitsimisest.

Üks enim kõmu tekitanud intsident leidis aset 2006. aastal Tartu Rocki ja Ventspilsi Balti liiga mängul, kus TÜ spordihoone areeni vallutas palja ülakehega mees, kelle meheau kattis vaid sokk. Turvameeskond andis mehe politseinike hoole alla, kes talle halli kõrval bussis protokolli vormistasid.

2010. aastal jooksid Eesti - Itaalia jalgpallimängul Lilleküla staadioni murule 19-aastane Kristo ja 22-aastane Taavi, kelle suhtes politsei algatas väärteomenetluse ning jalgpalliliit määras meestele staadionikeelu. Ühtlasi kanti nad rahvusvahelisse musta nimekirja, mis tähendab, et nad ei pääsenud ka teistes riikides jalgpallivõistlusi külastama. Tänaseks on see keeld aegunud.