Välismaise nimetusega "tipstereid" leidub maailmas tuhandeid ja nende eesmärk ongi erinevatel panustamisturgudel leida kohti, mille peale oma raha panna võiks.

Tihti jagatakse neid soovitusi ka laiema üldsusega, kuid paraku leidub sääraste "tipsterite" seas ka palju isehakanuid, kelle taustteadmised ehk kõige tugevamad pole. Nii võibki veebileheküljelt tips4kicks.com leida kasutaja Goalinho ennustuse, et Inglismaa jalgpallikoondis võidab reedel Eestit vähemalt kolme väravaga.
Kui säärases ennustuses pole veel midagi kummalist, kerkib kulm selle peale, millega antud kasutaja enda panust põhjendab. Näiteks ennustab "Goalinho", et Eesti läheb inglasi Wembleyl üllatama 4-3-3 taktikaga. Eesliinis peaksid meil alustama Ats Purje, Sergei Zenjov ja Ken Kallaste! Põnev, kas pole?
Veelgi kurioossemaks muutub aga jutt siis, kui asi jõuab poolkaitseliinini: seal leiab rahamaias ennustaja, et Eesti kolm meest keskväljal on Konstantin Vassiljev, Karol Mets...ja Jevgeni Konopljanka! Jah, just see 26-aastane Ukraina ründav äärepoolkaitsja, kes tänavu suvel Hispaania kõrgiigatiimi Sevillaga liitus.
Ainus väiksemgi kokkupuude mängumehel Eestiga pärineb 2013. aasta suvest, kui ukrainlane toona veel Dnipro Dnipropetrovski särki kandes Euroopa liiga play-offis Nõmme Kalju vastu astus. Tõsi, lisaks on ta kahel korral Ukraina värvides ka Eesti koondise vastu astunud, aga see ei ole ikkagi piisav, et Eesti kodakondsust ära teenida.
Kui midagi enamat antud juhtum meile ei õpetanud, siis võib kõrva taha panna vast selle, et kõike internetist loetavat alati tõepähe võtta ei tasu.
Kui soovid kummalise ennustusega lähemalt tutvuda, võid seda teha siin.