Hiljuti teatas avalikult homoseksuaalsusest NBA korvpallur Jason Collins. Inglismaa jalgpallis pole aga nii julgelt välja astutud alates 1990. aastast, mil seda tunnistas neli aastat hiljem karjääri lõpetanud Justin Fashanu, kes veel neli aastat hiljem ennast 37-aastasena üles poos. Enesetapu põhjuseks oligi kaasmaalaste hukkamõist.

Inglise jalgpallurite liidu esimees Clarke Carlisle ütles väljaandele Observer, et tema poole on pöördunud kaheksa pallurit, kes on tunnistanud, et on geid. Seitse neist ütlesid, et ei taha seda avalikult tunnistada, kuna kardavad kaasmängijate või klubi põlguse osaliseks saada, samuti on neil hirm meedia ja fännide ees.

Selle aasta alguses lahkus ameeriklane Robbie Rogers Leeds Unitedist vastastikusel kokkuleppel pärast seda, kui ta teatas, et on gei. 25-aastane Rogers ütles, et kui ta on kord oma seksuaalse orientatsiooni avalikustanud, ei saa ta enam jalgpalli juurde jääda. Eelmisel nädalal tuli välja, et ta on endale treeningpaigaks leidnud Los Angeles Galaxy.

Geidest jalgpallitoetajate ühenduse esimees Chris Basiurski ütles Observerile, et nad toetavad jalgpallurite "kapist välja tulemist". "Me üritame luua atmosfääri nende inimeste ohutuks välja tulemiseks, kuid hetkel on ees suur barjäär. Fakt on see, et me pole tegelikult ju fänne veel sel teemal testinud. Fännid võivad hakata neile pinda käima ja pallur võib kaotada enesekindluse ja treeneri toetuse ning seda võidakse omakorda hakata seostama nende seksuaalsusega," rääkis Basiurski.