Novembris-detsembris mängiti eurotuuril kaks üheringilist turniiri, peamiselt Soomes ja Venemaal ning kuue mängu kokkuvõttes kogus Rootsi 11, Soome 10, Tšehhimaa 8 ja Venemaa 7 punkti. Nüüd jätkatakse nn. topelt-maavõistlustega ning esimesena pandi paari ajalooliselt vägagi “armsad vaenlased”, nagu soomlastel selle kohta meeldib öelda.

Soome annab noortele võimaluse

Rootsi ja Soome kohtuvad neljapäeval Örebros ning laupäeval Stockholmis. Panustada saab Paf-is hetkel muidugi ainult avamängule ning siin on soosikuks kodumeeskond. Rootsi võidukoefitsient 1.85, Soomel 3.45. Naabrid on sel hooajal Euro Hockey Touri raames kahel korral kohtunud ja rootslased võitjana väljunud — Helsingis 3:2 ja Moskvas karistusvisete järel 2:1.

Nagu tavaks saanud, toovad mõlemad tiimid mängudele nii kogemust kui noorust, et teha veel viimaseid MM-i eelseid katsetusi Euroopas mängivate meeste seas. Rootsil on rivis näiteks Viktor Fasth, Joel Lundqvist ja Nicklas Danielsson, aga ka kolm debütanti. Kindlasti peaksid soomlased silma peal hoidma Andre Petterssonil, kes viimati võiduvärava viskas. Kui ennustada, et HC Sochi ründaja seda neljapäevalgi teeb, on koefitsient 3.80.

Soome koondise peatreener Kari Jalonen tegi aga väga huvitava lükke, kutsudes koondisse värsked noorte maailmameistrid Sebastian Aho ja Patrik Laine. Viimane on alles 17-aastane ning mõlemad särasid jaanuari algul Soomes peetud MM-il. Meie põhjanaabrite koondisest mängib vaid 8 meest koduliigas, ülejäänud 14 aga mujal Euroopas.

Tšehhid on venelaste vastu soosikud

Tšehhimaa ja Venemaa lähevad vastamisi kahel korral Kesk-Euroopas — neljapäeval toimub mäng Trinecis ja laupäeval Ostravas. Kodumeeskonda võib koefitsiente aluseks võttes ka soosikuks pidada — tšehhide võit on Paf-is 2.15 ja venelaste edu 2.70. Kui arvestada ka NSV Liidu ja Tšehhoslovakkia ajalugu, siis lähevad tiimid ametlikes mängudes vastakuti juba 297. ja 298. korda!

Nagu Rootsi ja Soomegi, on põlised jäähokivaenlased kohtunud tänavu kahel turniiril. Novembrikuus Helsingis jäi Tšehhimaa karistusvisete järel peale 4:3, detsembris aga alistati Venemaa “karukoopas” Moskvas 4:2. Kõik kaheksa väravat viskasid tšehhidel kaheksa erinevat mängijat, kellest neli on ka sel korral koondises.

Magnitogorski Metallurgi ründaja Petr Koukal mängib neljapäeval oma 100. maavõistluse ja juubelimängus väravaviskamise koefitsiendiks on tal 5.40. Venemaa lätlasest peatreener Harijs Vitolinš nimetas sel korral aga väga noore koosseisu, keskmise vanusega vaid 22 aastat ja kutsus meeskonda koguni 14 uustulnukat!