26-aastase naise saavutus on eriline selle poolest, et ta on selles sarjas ainus ühe käega lainelaudur. 2003. aastal kaotas ta teise käe hairünnakus.

Hawaiis elav ja treeniv Hamilton sai muu hulgas jagu kuuekordsest maailmameistrist Stephanie Gilmore'ist ja maailma esinumbrist Tyler Wrightist. Ainsa kaotuse sai ta poolfinaali duellis prantslannalt Johanne Defaylt.

"Ületasin ootusi kolmanda kohaga... olles võistlusele pääsenud vabapääsmega! Armastan võistlemist ja ootan põnevusega uusi seiklusi," kirjutas naine Twitteris.

See oli Hamiltonile eliit-surfisarjas alles kuues osavõistlus. Varasemalt oli tal 2010. aastast parima kohana ette näidata üheksas tulemus. Eelmisel aastal sünnitas Hamilton lapse.

Hamilton oli vaid 13-aastane, kui tiigerhai teda meres ründas ja temal käe otsast rebis. Naine kaotas 60 % verd, kuid jäi imekombel ellu. Lainelauale naases ta juba vähem kui kuu pärast rünnakut.

Hamiltoni elust on inspireeritud ka 2011. aastal tehtud Hollywoodi film "Soul Surfer", kus peaosi mängivad Dennis Quaid ja Helen Hunt.