Distantsiujumisele ümber poide läks vette 10 meest, nende hulgas enam kui 30 aastase talisupluse kogemusega Tõnu Kütt Pärnu Talisuplejate seltsist ja kahekordne taliujumise pikamaa (450m) maailmameister Henri Kaarma Viimsi veeklubist.

Esimese "Anne Ahvena" võitis ja sai enda valdusesse legendaarse tartlase Eskimo Onu, 101-aastase Evald Rooma poolt välja pandud rändkarika Henri Kaarma, kes suutis jäätükkide vahel ujudes läbida 15 ringi ca 1,5 km 16 minuti ja 20 sekundiga. "See on mu taliujumistest kõige pikem, varem olen ujunud 1 km. Viimastel ringidel hakkas sõrmedel pisut külm," sõnas võitja Kaarma, kes tänavu jaanuaris võitis MMil pikamaaujumise 450 meetrit ajaga 5.45,56.

Teise koha sai ujumisfestivalil 8 minutit ja 47 sekundit (7 ringi) jääkülmas vees vastu pidanud Aivar Rosenberg Viimsi Veeklubist, kolmandaks jäi 8.35-ga kuus ringi läbinud Margus Püvi TriSmilest. Enam kui seitse minutit suutsid ujuda ka Hannes Viherpuu Viimsi veeklubist ja Ergo Tamm TriSmilest.

Eriauhinna teenis kõige kauem - 17.37 jäätükilisel trassil ujunud Tõnu Kütt, kes läbis 6 ringi. 2012. jaanuaris Jurmalas MMil sai ta omas vanuseklassis 450 m ujumises hõbemedali. "Anne Ahvenal" osales ka staažikas talisupleja, 1971. aasta Tartu maratoni võitja Vladimir Šokman, samuti triatleet Ain-Alar Juhanson, TriStar 111 Estonia korraldaja. Naisi oli taliujumise festivalil osalemas 11. 

"Külm keeras kerge vimka meie esimesse festivali. Pikk ring oli plaanis märkida ümber poide 200 meetrit. Reedel oli kanal täiesti jäävaba. Laupäeva hommikul tuli aga hakata rajama ujumisala 2 cm paksuse lumise jää sisse. Külma oli väljas -6 kraadi. Nii lühenes ring 100 meetrini. Samas tõ esimene üritus Tartusse oodatust rohkem taliujujaid. Lisaks sellele oli kaks meeldivat üllatust. 101-aastane Eesti jäätise isa Evald Rooma pani välja enda nimelise karika. Tema tervis ei luba küll enam kodust välja minna," sõnas sügisel taliujumisega algust teinud Margus Püvi, festivali peakorraldaja.

"On vahva, et klubi TriSmile, kes korraldas ka esimese Tartu triatloni Tartu Mill, võttis korraldada vahva sportliku ürituse alal, mis nõuab inimestelt üksjagu eneseületust. Sellest saab loodetavasti iga-aastane traditsioon," sõnas taliujujaid tervitanud Tartu abilinnapea Tiia Teppan, kauaaegne suusatreener.