Jutt käib universiaadi ametlikest suveniirilettidest, mida kohtab kõikidel võistlusareenidel, pressikeskustes, sportlaskülas ja kus iganes veel. Näiteks 2017. aasta taliuniversiaadi linna Almaty esitleb end suures telgis ühel Kaasani keskväljakutest ning loomulikult on ka seal Kaasani universiaadi suveniiriletid kohal. Rahvast ju liigub ning järelikult raha samuti!

Loo juures olevad pildid on tehtud peapressikeskuse suveniiride poes, mis asub modernse Kazan Arena sisemuses. Tegemist on värskelt valminud 45 000 istekohaga staadioniga, kus peeti avatseremoonia, toimub universiaadi lõputseremoonia ning siin põleb ka mängude tuli. Suveniiride müüjate sõnul on vähemalt nende käest kõige enam ostetud universiaadi maskotti, Tatarstani sümbolit, lumeleopard Uni. Maskotte ostetakse nii suuremaid kui väiksemaid, karvaseid ja vähem karvasemaid.

Kõige kallimaks meeneks on aga käekellad, mis internetipoes maksavad 4800 rubla, ent kohapeal saab need kätte 4000 rublaga. Nädal mängudest on seljataga, mõned hinnad hakkavad juba kukkuma. Meie rahas tuleb kella hinnaks umbes 100 eurot. Mängude ametlikus netipoes on pakkumisel ka 18 000 rublane (umbes 450 eurot) eriti uhke meenemüntide komplekt, kuid kohapeal pole seda müügil õnnestunud näha.

Huvitavamatest leidudest on endale võimalik soetada poksikindaid (3000 rubla), jalgaplliväljakut meenutavat saunalina (990 rubla), kirjaümbrikku meenutavat magnetit (300 rubla) ning loomulikult lugematul hulgal matrjoškasid.

Vaata väikest galeriid suveniiride valikust: