Lõuendile jäädvustati Eesti olümpiasportlased Gerd Kanter, Mart Seim, Heiki Nabi, Rasmus Mägi, sõudmise neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Andrei Jämsa ja kolmikõdedest maratonijooksjad Lily, Liina ja Leila Luik.

Esitletud maalid jõuavad loodetavasti enamuste eestimaalasteni. Tänavapildis võib loodud teoseid märgata alates tänasest kuni Rio olümpiamängude lõpuni välireklaamipindadel, mille kujunduse keskseks elemendiks on just nimetatud maalid. Maalide originaalide esimene avalik väljapanek avatakse homme Montoni kaupluses Ülemiste Keskuses. Maale ja neist igaühe valmimise lugu tutvustatakse sotsiaalmeedias.

"Tahtsin maalida Eesti sportlasi, sest mulle meeldib sport ja kunst. Omapoolse austusavaldusena soovisin läbi maalide tänada sportlasi kelle pühendumus ja armastus oma valdkonna vastu on mulle tugevat mõju avaldanud. See on andnud motivatsiooni ja teotahet arendada ennast nii maalimises kui ka spordis. EOK otsustas loodud maale kasutada ka Rio kampaania keskse visuaalina oli positiivne üllatus. Mulle meeldib, kui kunst inimeste keskel ja nii saan ma oma maalide kaudu tänavapilti ja inimeste igapäevaellu tuua rohkem rõõmu ja värve. Olen Eesti Olümpiakomiteele südamest tänulik selle suurepärase võimaluse ja usalduse eest. Aitäh!“ ütles Antson.

Karl Markus Antson on 20-aastane noor kunstnik ja filmindushuviline. Ta on lõpetanud Vanalinna Hariduskolleegiumi kunstikooli ja Vanalinna Hariduskolleegiumi Gümnaasiumi kunstiklassi ning plaanib alustada õpinguid režissööri erialal.

Tõsisemalt joonistama ja maalima hakkas noormees 2010. aastal. Umbes samal ajal, kui tekkis tõsine huvi maalimise vastu, leidis Karl, et heaks eneseväljenduse ja lugude jutustamise vahendiks on veel ka film. Gümnaasiumis hakkas noormees katsetama lühifilmidega ning praeguseks kajastab oma kunstitegemisi ja maalide valmimist ka videote kaudu.