Longboard rulaga sõitev Dünner - pooleldi šveitslane, teiselt poolelt sakslane - alustas oma teekonda Kaunasest juunikuus ning on seni läbinud 1200 kilomeetrit vaid Balti riikides. Kogu teekonna pikkuseks on noormees plaaninud 26 500 km ning rulaga tahab ta läbida sellest 11 000.

Dünner leiab endale öömaja enamasti Couchsurfing internetisaidist või kohtub inimestega tee peal, kes teda lahkelt enda juurde kutsuvad.

Tallinnasse tuli ta läbi Haapsalu maantee Laagri poolt. Suuri maanteid ja kiirteid püüab Dünner tiheda liikluse tõttu vältida, kuid väiksemad teed kõlbavad talle sõitmiseks väga, lisaks jääb seal tee äärde rohkem vaatamisväärsusi ja põnevaid paiku.

"Mäletan hetke, kui ma oma sõbrale Zürichis sellest rääkisin. Ütlesin, et tahan reisima minna rulaga. Ta ütles: "Jah, muidugi!" Kõik arvasid, et ma teen nalja, aga lõppkokkuvõttes ei tundunudki see nii paha mõte," rääkis Dünner Delfile Lauluväljakul, kus ta täna huvilistele oma missioonist ja kõigest longboard rulaga seonduvast rääkis. Huvilisi oli kohale tulnud paarkümmend.

Balti riikidest arvab Dünner olevat Eestil kõige paremad teed longboard'iga sõitmiseks. Paari päeva pärast sõidab ta edasi bussiga Peterburgi ning jätkab oma teekonda rulaga sealt. "Venemaad ootan ma kõige suurema põnevusega, sest mind hoiatatakse pidevalt, et seal on ohtlik," oli Dünner põnevil.

Vaata videost, mida Dünner oma reisist ja elust veel rääkis!