Tuletõrjeauto anti noorpaarile üle peokohas Kulinal, Avinurme vabatahtlike päästjate puhkpilliorkestri saatel toimunud pidulikul tseremoonial. Kingituse üleandjateks olid Päästeliidu ja vabatahtlike maa- ja merepäästemeeskondade esindajad. Baruto tegi koos oma kauni kaasaga proovisõidu ning proovis järgi auto veepritsimise võimekuse.

Kevadisel Päästeliidu üldkogul, kus liidu liikmed valisid Kaido Höövelsoni oma patrooniks, lubas Baruto, et kohe, kui kiiremad asjad, nagu naisevõtt, tehtud, loob ta oma kodukohas vabatahtliku päästemeeskonna. Päästeliidu liikmed leidsid, et nüüd on õige aeg anda tugev tõuge ja motivatsioon selle plaani teostamiseks. Üheskoos leiti sobiv auto ning vahendid selle soetamiseks. Auto on pärit Soomest, läbisõiduks on vaid 25 tuhat kilomeetrit ning see hooldati ja viidi siinsete nõuetega vastavusse Kolga vabatahtliku päästemeeskonna abiga. „Olen kindel, et see on üks paremas korras ja uuemaid tuletõrjeautosid meie vabatahtlike arsenalis üldse, ja tean, et Baruto on autot ja auto on Barutot väärt“, ütles Vajangu vabatahtlike päästjate pealik Toomas Sillamaa pärast auto põhjalikku ülevaatust. „Püüame nüüd teha kõik, et Kaido saaks kiiresti oma meeskonna koolitatud ja reaalselt tuletõrjevalvesse asuda. See auto niisama seisma ei jää, varsti on ta taas oma päristööd tegemas,“ lisas ta.

Auto on varustatud vajalike esmaste tulekustutusvahenditega, tema pumba tootlikkus on maksimaalselt 30 liitrit sekundis ning veepaak mahutab 3 tonni kustutusvett. Auto hankimisele panid lisaks vabatahtlikele päästjatele oma õla alla Kaido sõber Janek Veeber ja Revali Merekool.