Jeltsini võrkpalli- ja tennisearmastus pole saladus. Küll aga tuleb uudisena kokkupuude meie tolleaegsete vollenaistega. Anname sõnu Maksimovile, aastal 2009 ilmunud raamatus kirjutas ta nii:

"Borka Jeltsin! hüüatavad paljud vanemas eas võrkpallurid, miks ei mäleta! Mitte just väga silmapaistvate võimetega, kuid siiski meistersportlane Jeltsin (pärit Sverdlovskist) oli NSV Liidu noorsookoondise kandidaat. Mängukaaslaste meenutust mööda oli Jeltsin üsna tüüpiline jõuline keskpärane ründaja, aga ta jäi meelde, tema olekus, välimuses ja käitumises oli midagi silmatorkavat. Niisugusena mäletavad teda ka 1940-ndate lõpus samuti NSV Liidu järelkasvukoondisse kutsutud Aino Parker-Huimerind, Juta Raudsepp-Kama ja Riita Karu-Lind.

Jeltsin käis Eesti tüdrukute toas õhtuti sageli, istus Riita voodiserval ja ajas mesijuttu. Tüdrukud talle meeldisid, eriti eestlannad. Laagripäevad olid monotoonsed, kohtumised heledapäiste tartlannadega tõid talle meeldivat vaheldust. Ühel õhtul käratas Riita Borka toast välja – ilmselt hakkas energia ülejäägist pakatanud siberlane kannatust kaotama, lubas endale rohkem kui vaja, aga Riita ei võtnud millegi pärast tuld. "Asjata, oleks võinud lahkem olla,“ heitsid sõbrannad talle aastakümneid hiljem ette, "sinust saanuks Venemaa esimene leedi!""

Jeltsin sündis 1. veebruaril 1931 ja suri 23. aprillil 2007. Ta abiellus aastal 1956 Naina Jossifovna Girinaga ja neile sündis kaks tütart. Jeltsinist sai venemaa Föderatsiooni esimene president (1991-1999). Veel enne seda, jaanuaris 1991, kui sõjavägi hõivas Vilniuse telekeskuse, sõitis Jeltsin Vene NFSV Ülemnõukogu esimehena Tallinna. Seal kirjutati alla mitmele leppele Eesti, Läti ja Leeduga. See aitas takistada Nõukogude Liidu juhtkonnal kukutada Eesti, Läti ja Leedu valitsust.

Loos mainitud tegelastest on meie hulgast tänaseks lahkunud lisaks Jeltsinile ka Huimerind ja Lind. Eesti Päevalehe ja Delfi sporditoimetus soovib Valeri Maksimovile head tervist!