20 Venemaa rikkaimat inimest on rubla languse tõttu kaotanud 10 miljardit dollarit - seda kõigest kahe päevaga! Lõppeval aastal kokku on nende varandus kahanenud 64 miljardi dollari võrra. Neist kolm omavad või on osanikud ka suurtes välismaisetes jalgpalliklubides.

Näiteks AS Monaco suurosanik Dimitri Rõbolovlevi varandus on kahe päevaga kahanenud 75 miljoni dollari võrra. Tema varanduse väärtuseks hinnatakse praegu 9,8 miljardit dollarit. Tänavuse aasta jooksul kokku on varanduse väärtus kahanenud 598,6 miljoni dollari võrra.

Londoni Chelsea omanik Roman Abramovitš kaotas kahe päevaga 2,5x rohkem - 182 miljonit dollarit. Tema 12,8 miljardi dollarise varanduse juures on aastane kaotus olnud 1,6 miljardit dollarit.

Suurim kaotaja oli Londoni Arsenalis 30%-list osalust omav Alisher Usmanov. Umanov on kahe päevaga kaotanud suisa 809 miljonit dollarit. Lõppeval aastal kogunes kaotust 6,8 miljardit dollarit. Kõik see kokku on kukutanud Usmanovit tublisti ka rikkaimate venelaste edetabelis.

Loomulikult tunnevad rubla kukkumist valusalt ka muud spordialad. Brooklyn Netsi omanik Mihhail Prohhorov näiteks kaotas vaid esmaspäeval 94 miljonit dollarit ning 2,5 miljardit dollarit aastaga. Mustaks teeb rubla kukkumine meele ka KHL-is mängivatel soomlastel.