Leedumaale sõidab nimelt külla Moskva CSKA ja loomulikult on teada, et nende kahe meeskonna vastasseis ulatub juba aastasse 1947. Mõlemal klubil on ette näidata nii NSV Liidu kui Euroliiga tiitleid, ent viimaste aastate kaalukauss kaldub siiski selgelt Venemaa suurklubi poole.

Leedulased 15 mängu järjest võiduta

Alates 1999. aastast on Žalgiris ja CSKA kohtunud Euroliigas 16 korda ja viimased 15 neist mängudest võitsid venelased! Siim-Sander Vene koduklubi asub F-vahegrupi põhjas vaid ühe võiduga viiest mängust ja kaotas eelmisel nädalal 31 punktiga BC Himkile. Koduliigas hävitati küll seejärel pea sama vahega Klaipeda Neptunas, aga reedene vastane on siiski teisest puust.

CSKA-l (võidud-kaotused 3-2) polnud nädal tagasi probleeme Bambergi Brose Basketsi võitmisega. Sarja parim punktitooja Nando De Colo viskas moskvalaste kasuks täpselt oma keskmise ehk 19 punkti. Reedelgi võib skoor kasvada suureks, sest CSKA juhib vahegruppide edetabelit keskmiselt 90 punktiga mängus ning Žalgiris omakorda asub “tipus” endale visata lubatud punktide osas (88,6).

Žalgirise võidukoefitsient on kogu vooru kõrgeim (6.00), samas kui CSKA-l on see vaid 1.14. Hoides meeles eelmises lõigus mainitud skoorimisedetabeleid, tasub ehk mainida, et panustades mängu punktidearvule, on “üle 162,5” hetkel koefitsiendiga 1.91.

Kaotusteseeriaga Olympiacos võõrustab võidukat Himkit

Kui juba reedest ja F-vahegrupist alustasime, siis samal päeval mängib võõrsil teinegi Venemaa klubi. Liider BC Himki (4-1) sõidab külla Pireuse Olympiacosele (2-3). Koduvõidu koefitsient on 1.50, Himkil 2.65

Euroliiga kolmekordne võitja tahab koduväljakul kindlasti lõpu teha kolmemängulisele kaotusteseeriale, mis klubi hetkel suisa tabeli eelviimasele reale paisanud. Himki seevastu on vastupidises hoos — kolm võitu järjest, aga ilmselt tasub mainida, et kõik neli vahegrupiturniiri võitu on saadud kodus.

Olympiacose puhul on tegu huvitava tiimiga, kel Euroliiga parim kaitse, sest keskmiselt lastakse endile visata vaid 71,1 punkti. Samas aga vaevlevad kreeklased üllatavalt suurte ründeprobleemide käes, sest kodusaalis visatud punktide keskmine on vaid 71 — liiga madalaim.

Mitu põnevat mängu Istanbulis

Veel üks reedel peetav mäng viib põnevas derby’s kokku E-vahegrupi kaks esimest, Istanbuli klubid Anadolu Efesi (3-2) ja Fenerbahce Ülkeri (5-0). Huvitav, et loos viib need kaks Türgi klubi juba kolmandat hooaega järjest vahegrupis kokku ning kõik neli eelmist omavahelist mängu võitis Fenerbahce.

Anadolu Efesi võidukoefitsient on 1.72, külalistel 2.15. Viimati kohtuti kuu aega tagasi koduliigas ja Fenerbahce pidi siis samuti võõrsil tunnistama Anadolu Efesi paremust tulemusega 93:84. Reedel võib oodata ka täpsete kolmepunktivisete laviini, sest selles arvestuses on Euroliigas kogu hooaja täpseim meeskond Anadolu Efes (43,4%), siis vahegruppide faasis jällegi Fenerbahce (43,6%).

Istanbulis peetakse põnev mäng ka neljapäeval, kui kohalik Darüssafaka Dogus — ainus võiduta meeskond 16 parema seas — võõrustab Belgradi Crvena Zvezdad (3-2). Kui vaadata ainult viimase kolme nädala statistikat on tegu Euroliiga kõige kehvema ja parima kaitsega klubidega (vastavalt 90,7 ja 67,3 punkti lubatud endile vista)! Võidukoefitsiendid Darüssafakal 1.80, “punasel tähel” 2.02.