Eelmisel nädalal avas Žalgiris vahegrupis võiduarve, kui uue peatreeneri Šarunas Jasikevičiuse käe all kodusaalis Pireuse Olympiacost ülikõva kaitse ja lõpuks koguni 75:55 võiduga üllatas. Himki on nelja vooru järel ainuliider, sest ükski teine F-vahegrupi võistkonnast pole suutnud kolme võitu saada.

Himki on selge soosik

Siim-Sander Vene koduklubi kaotas vahepeal Mantas Kalnietise Itaaliasse, samas kui reedene vastane hankis Tallinna BC Kalev/Cramost endale Josh Boone’i. Viimane tegi ka esmaspäeval klubi eest debüüdi kui VTB liigas alistati Loimaa Bisons 30 punktiga. Endine kalevlane viskas 15 punkti ja sai peatreener Rimas Kurtinaitiselt kiita ründetegevuse ning laita kaitsetöö eest. Euroliigas Boone veel mängida ei tohi.

Eelmisel nädalal alistas Himki kodus kindlalt Bambergi Brose Basketsi 78:61 ning on loomulikult soosik ka reedeks. Moskva oblasti klubi võidukoefitsient on Pafis 1.18, samas kui Žalgirisel on see 5.20. Samas pole Himki kodus võitmatu, alagrupiturniiril saadi kaks kaotust ning võib meenutada, et Žalgiris alistas võõrsil näiteks FC Barcelona.

Koduliigas tegutses Žalgiris vahepealse aja jooksul väga tulemuslikult, noppides kaks võitu — 39- ja 44-punktise paremusega! Vene sai Jasikevičiuse käe alla korralikult mänguaega ja viskas mõlemas mängus 5 punkti. Kalnietise lahkumine ja Javtokase vigastus Leedu klubi šansse aga loomulikult ei tõsta.

Lauavõitluse liidrid kohtuvad Malagas

Koefitsientide alusel võiks reedestest mängudest põnevaimaks pidada Malaga Unicaja (võidud-kaotused 2-2) vastasseisu Istanbuli Anadolu Efesiga (2-2) E-vahegrupis, kus Pafi võidukoefitsiendid on vastavalt 1.70 ja 2.18. Mullu kohtusid meeskonnad samas Euroliiga faasis ja mõlemad said kirja koduvõidu.

Seniste vahegrupimängude põhjal omab Unicaja Euroliiga parimat kaitset, lubades endale visata keskmiselt 71 punkti mängus. Kindlasti on oodata tugevat võitlust korvi all, sest kui Hispaania klubi on liiga parim ründelauapallide hankija (keskmiselt 13,2 mängus), siis Anadolu Efes juhib tervikuna lauapallide statistikatabelit (38,0).

Enne reedet mängitakse aga kolm kohtumist ka neljapäeval ja Moskvas võtab CSKA (2-2) F-grupi mängus vastu Brose Basketsi (2-2). Bambergi klubil on selleks mänguks kogu vooru kõige kehvem koefitsient, sakslaste võidule panustades saaks raha tagasi 9,5-kordselt. Kodumeeskonna võidukoefitsient on vaid 1.07.

Neljapäeval Madridis Real — Olympiacos

“Nädala mänguks” võib ilmselt pidada neljapäevast vastasseisu Madriidis, kus kohalik Real (2-2) võõrustab Pireuse Olympiacost (2-2). Mulluse hooaja Euroliiga finaali kordust oodatakse põnevusega ka põhjusel, et mõlemad klubid said eelmisel nädalal kaotuse osaliseks — kui Olympiacos jäi alla Žalgirisele, siis Real kaotas “tänu” Justin Doellmani viimase sekundi tabamusele FC Barcelonale 86:87.

Pafi koefitsiendid eelistavad siin selgelt kodumeeskonda, tiitlikaitsja Realil on see 1.30, Kreeka klubil 3.55. Tuletame meelde, et mulluses finaalis alistas Real Olympiacose kodusaalis kindlalt 78:59. Pireuse klubi sai esmaspäeval magusa võidu koduliigas, alistades Ateena Panathinaikosi 80:66, Real oli pühapäeval Hispaania ACB liigas üle Unicajast 85:80.

Euroliigas peab Real saama kaitse pidama, sest 16 parema seas on senise nelja mänguga lubatud endale visata enim punkte (86,7), samas kui Olympiacosel on tervet hooaega silmas pidades liiga parim kaitse (70,1). Mõlemad klubid tegutsevad aktiivselt ka mängijateturul ning alates 8. voorust võib Olympiacose ridades jälle näha Kostas Papanikolaoud ning Reali särgis Brasiilia keskmängijat Augusto Cesar Limat.