Tõsi, osavõtjate hulgas polnud ühtegi KHL-i klubi ehk siis Euroopa tugevaima liigaga muidugi tegu pole.

Hoolimata kirjust osavõtjaskonnast pääsesid kaheksa parema hulka 4 Soome, 3 Rootsi ja 1 Šveitsi klubi. Poolfinalistid selgitatakse kahe mängu kokkuvõttes — teine kohtumine on nädala pärast –, mis peetakse jalgpallist tuttaval kodus-võõrsil printsiibil. Loosiratta tulemusena on kõik neli põhjanaabrite tiimi ühel tabelipoolel, mis tähendab kõigi eelduste kohaselt Soome-Rootsi finaali, kui just HC Davos ei suuda kahel korral rootslasi üle mängida.

Rooba klubi kohtub Soome meistriga

Eesti hokihuviliste jaoks huvitavaim paar on kahtlemata Espoo Bluesi vastasseis Soome meisterklubiga Oulu Kärpat. Bluesi ründaja Robert Rooba on käimasoleval hooajal kaasa teinud kuues CHL-i mängus, ent pole punktiarvet veel avanud. Rooba meeskond on seni play-offis välja lülitanud Saksamaa meistri Mannheimi Adleri ja rootslaste HV71.

Koefitsientide valguses on soosikuks muidugi Kärpät, avamängu numbrid on vastavalt 1.95 ja 3.10. Loogiline, sest Blues on Soome liigas eelviimasel kohal, samas kui Kärpät kolmandal real. Oulu meeskond on Paf-i tabelis hetkel suursoosik ka liigavõidule, seda koos Skellefteå AIK-ga (koefitsient 3.20).

Meeskonnad kohtusid alles laupäeval Soome liigamängus Oulus, mille võitis kodumeeskond 5:2. Pärast nelja kaotust rõõmustas Kärpät kindlasti ka Sebastian Aho naasmise üle, kes viskas kaks väravat. Mullu CHL-is poolfinaali jõudnud Oulu tiimi vigastatute nimekiri on hoolimata viimasest tõsiasjast päris pikk.

Võrdsete soomlaste paar alustab Turus

Teises soomlaste-vahelises veerandfinaalis kohtuvad Turus kohalik TPS ja Rauma Lukko. Eeldatavalt on tegu oluliselt tasavägisema paariga kui Blues — Kärpät. Soome liigatabelis ollakse praktiliselt ühel pulgal, omavahelistes mängudes tunnistatakse seni koduvõite — vaid nädal tagasi võitis TPS 3:1 ja oktoobris oli koduhallis lisaajal parem Lukko 3:2.

Lukko sai kaheksandikfinaalis jagu Stockholmi Djurgårdenist kahel korral 2:1, visates mõlemad võiduväravad kohtumise lõpus. Märkimisväärne on siin, et eelnevalt oli Djurgården välja lülitanud Rootsi valitseva meistri Växjö Lakersi. Koefitsiendid eelistavad teisipäevases kodumängus TPS-i — turkulaste võit 2.15, Lukko oma 2.75. Et kahe linna vahel on vaid 90 km, siis head atmosfääri on oodata mõlemas mängus.

Davos püüab põhjamaist pidu rikkuda

Kolmandas veerandfinaalis võõrustab ainus mitte-põhjamaine klubi kaheksa hulgas ehk HC Davos Skellefteå AIK-d — mullust CHL-i poolfinalisti ja Rootsi hõbemedalisti. Šveitsi valitsev meister teeb head hooaega, alagrupis jäeti selja taha Färjestad BK ja Pardubice HC, play-offis aga lülitati välja Helsingi IFK ja tšehhide Libereci Bili Tygri.

Koefitsiendid ei anna Davosile liigset lootust isegi mitte kodumängus, sest teisipäevaks on Skellefteå võidukoefitsient 2.05 ja koduvõidu puhul 2.85. Rootsi klubil on väravasuule saata CHL-i parimaid väravavahte, sest Markus Svensson on seni viie kohtumise selja taha lubanud sooritatud 91 pealeviskest vaid kolm.

Mullused finalistid põrkuvad juba veerandfinaalis

Mitmes mõttes ehk põnevaim veerandfinaalpaar viib kokku kaks Rootsi klubi — mulluse CHL-i finaalpaari Luleå Hockey ja Frölunda Indians. 3. veebruaril Luleås toimunud finaalis alustas koduhallis mänginud meeskond viimast veerandaega 0:2 kaotusseisus, ent pööras kohtumise enda kasuks 4:2!

Suurt paremini teineteist tundvat tiimi annab otsida, sest mullu kohtusid meeskonnad omavahel koguni 13 korda. Tänavustes mängudes on Göteborgi klubi olnud kahel korral parem ja Frölunda juhib hetkel ka Rootsi liigat, kui Luleå paikneb alles 9. astmel. Koefitsiendid teisipäevaks on küllalt võrdsed — koduvõit 2.35, Frölunda edu 2.50.

  • Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
  • Värsked jäähoki koefitsiendid ja kampaaniad leiad Pafi spordiennustuse lehelt.