Kõigis neljas sel nädalal kohtuvas paaris on ühel klubil kaasas võit kolme nädala tagant. Samas on kolmel puhul mainitud edu vaid üheväravaline ja kaks kolmapäevast mängu peetakse avakohtumise kaotanud meeskonna koduväljakul. Oodatuim vastasseis on ilmselt Londonis toimuv Chelsea — Pariisi Saint-Germain matš.

Heas hoos AS Roma külastab heas hoos Reali

Teisipäeval Madridi Reali edasipääsule panustamine suurt raha tagasi ei tooks, sest vastav koefitsient on vaid 1.01. Kes usub AS Roma veerandfinaalipääsu, võidaks 20-kordse kasumi. Teisipäevase mängu koefitsiendid on mõistlikumad — Reali võit 1.40, Roma oma 7.70 ja viik 5.10. Avamängu Roomas võitis Real Cristiano Ronaldo ja Jese teise poolaja väravatest 2:0.

Mõlema klubi ettevalmistus sujus suurepäraselt. Viimati alistas Real kodus Vigo Celta 7:1 ja Roma tõusis Itaalia liigas kolmandaks, saades 4:1 jagu vahetust konkurendist AC Fiorentinast. Kodumeeskond sai häid uudiseid traumaosakonnast, sest nii Gareth Bale kui Marcelo kogusid vahetusest sekkudes vigastusejärgseid minuteid. Karim Benzema ja Luka Modric ilmselt aga teisipäeval ei mängi.

Reali edasipääs tähendaks, et Hispaania suurklubi pääseb UEFA Meistrite Liiga veerandfinaali juba kuuendat aastat järjest. Kui AS Roma üllatab ja mäng näiteks penaltideni jõuab, siis võiks teada, et mullu suvel kohtusid tiimid hooajaeelses sõprusmängus Melbourne’is ja siis said itaallased penaltiseerias 7:6 võidu.

Wolfsburg läheb kodumängule suursoosikuna

VfL Wolfsburg oli kolm nädalat tagasi juba ühe jalaga veerandfinaalis kui KAA Genti vastu võõrsil 3:0 juhiti, ent kaks väravat viimase kümne minutiga jätsid Belgia meistrile siiski võimaluse. Edasipääsuks räägivad koefitsiendid siiski selget keelt — võõrustajatel 1.04, külalistel 13.00. Loomulikult on mängukski suursoosik Wolfsburg, kelle võidukoefitsient on 1.50. Genti puhul on see 6.60 ja viigil 4.50.

Kindlasti tuleb teisipäeval meeles hoida, et Saksa klubi näol on tegu väga tugeva kodumeeskonnaga — alagrupis võideti kõik kolm vastast ja Bundesligaski ollakse üks parimaid. Laupäeval alistas Wolfsburg kodus Mönchengladbachi Borussia 2:1, väravad lõid samad mehed, kes Gentigi vastu ehk Julian Draxler ja Max Kruse.

Gent minetas koduliigas liidripositsiooni juba kaks nädalat tagasi, aga reedelgi ei saadud kodus jagu OH Leuvenist (1:1). Kui belglastele miski veidi lootust annab, siis Wolfsburgi vigastustelaine, sest sakslastel on eemal Diego Benaglio, Naldo, Sebastian Jung ja Paul Seguin.

Zenit on mängu-, Benfica edasipääsusoosik

Kesknädalal saab rahulikult jälgida mõlemat kohtumist, sest hilisõhtuse mängu ajaks on Sankt-Peterburgi Zenit ja Lissaboni Benfica ühe edasipääseja juba selgitanud. Jahedas Piiteris on mängusoosikuks võõrustajad, kelle võidukoefitsient on 2.05. Benfical on see 3.85 ja viigi puhul 3.50. Veerandfinaalipääsu ennustades on numbrid juba teistpidi — Benfica koefitsient 1.52, Zenitil 2.61.

Avakohtumise Lissabonis võitis Benfica tänu Jonase lisaminuti väravale 1:0. Sama skooriga ülitähtis võit saadi laupäeval koduses liigaski, kui alistati Kostas Mitroglou väravast Sporting ja tõusti linnarivaalist mööda tagasi liidrikohale. Küll peab Benfica kolmapäeval hakkama saama ilma Andre Almeida ja Jardelita, kes mõlemad mängukeelus.

Sama mure on ka Venemaa klubil, sest Javi Garcia ja Domenico Criscito jätavad mängu vahele kollaste kaartide arvu täitumise tõttu. Venemaa liiga jätkus nädalavahetusel, aga Zenit leppis võõrsil 0:0 viigiga FC Krasnodari vastu. Nädal varem alistati karikavõistluste veerandfinaalis kõrgliiga eelviimane tiim Krasnodari Kuban vaid tänu Mauricio lisaajaväravale 1:0.

Kas jälle otsustavad võõrsil löödud väravad?

Kolmapäevase suurmängu PSG — Chelsea eel on trumbid pariislaste käes, kes avamängus koduplatsil 2:1 võidu said. Mänguks Stamford Bridge’il on koefitsiendid küll pea võrdsed –võõrustaja võidukoefitsient on 2.75, PSG-l 2.62 ja viigil 3.45, ent edasipääsemiseks on vastavad numbrid 1.40 ja 3.10 külaliste kasuks.

Laupäeval ei suutnud Chelsea kodus alistada Stoke City’t, leppides 1:1 viigiga. Ka PSG tulemused koduliigas käivad alla — 1:2 kaotus Lyoni Olympique’le ja viimati 0:0 viik Montpellier’ga, aga peatreener Laurent Blanc omab luksust võtmetegijatele enne tähtsamaid mänge puhkust anda. Chelsea saab tagasi avamängus mängukeeldu kandnud Nemanja Matici, ent John Terry, Pedro ja Kurt Zouma on endiselt audis.

Selle paari puhul ei saa lähiajaloost kuidagi mööda, sest meeskonnad kohtuvad Meistrite Liiga play-offis juba kolmandat hooaega järjest. Mõlemal korral said edasipääsu puhul otsustavaks võõrsil löödud väravad — tunamullu lipsas edasi Chelsea, mullu PSG. Muidugi ei unusta eelmise aasta kohtumist Londonis Zlatan Ibrahimovic, kes juba 31. minutil eemaldati.