Sõelal on veel kolm Hispaania ja kaks Saksamaa meeskonda ning üks klubi Inglismaalt, Prantsusmaalt ja Portugalist. Mullusega võrreldes vahetus vaid kolm veerandfinalisti. Portugali sisevõitluses vahetas Lissaboni Benfica välja FC Porto, AS Monaco ja Torino Juventuse asemele kerkisid Manchester City ja VfL Wolfsburg.

Hispaania siseasi Kataloonia pealinnas

Huvitav, et avamängude koefitsiendid eristavad küllalt selge soosiku igas paaris. Teisipäevaste mängude põnevaim heitlus võiks toimuda Barcelonas, kus tiitlikaitsja võtab Camp Nou’l vastu koduse konkurendi Madridi Atletico. Siin on võõrustaja selge soosik — Barcelona võidukoefitsient on 1.51, Atleticol 8.00 ja viigi puhul 4.20.

Nädalavahetusel pidi Barcelona alla neelama mõrudamast mõrudama pilli kui koduplatsil jäädi “El Clasicos” 1:2 alla Madridi Realile, mis lõpetas ka klubi 39-mängulise kaotuseta seeria. Atletico purustas samal ajal kindlalt 5:1 Sevilla Real Betise.

Ainuüksi mullu kohtusid klubid viiel korral ja alati väljus lahingust võitjana Barcelona. Lisame siia tänavu jaanuaris kodus saadud 2:1 võidu ja nii on omavaheliste mängude võiduseeria Barca jaoks juba kuuemänguline. Samas… UEFA Meistrite Liigas kohtusid meeskonnad hooajal 2013/14 samuti veerandfinaalis ja siis jäi kahe mängu kokkuvõttes 2:1 peale Atletico.

Barcelona soosikustaatust arvestades lisame siia veel paar põnevat kildu. Tiitlikaitsja on eurosarjas läbi aegade miinustes Hispaania klubide vastu ning praeguse kuuemängulise võiduseeria kestel Atletico vastu, on vastased neljal korral mängudes juhtinud. Viimast silmas pidades — poolaeg/normaalaeg 2/1 koefitsient on hetkel 30.00.

Bayern läheb Benfica vastu ülivõimsa soosikuna

Veerandfinaalide väikseimad ja suurimad koefitsiendid leiame teisest teisipäevasest kohtumisest, kus Müncheni Bayern on koduväljakul nii suur soosik, et neile panustades saaks raha tagasi vaid 1.18-kordselt. Külla sõitva Benfica võidukoefitsient on 21.00 ja isegi viik on 7.70!

Nädalavahetusel alistas Bayern tänu Franck Ribery väravale Frankfurdi Eintrachti 1:0, Portugali liigaliider sai aga kuuenda võidu järjest, olles 5:1 üle SC Bragast. Eurosarjades pole baierlased veel kunagi Benficale kaotanud, ent viimane kokkupõrge jääb enam kui 20 aasta taha.

Teine Saksamaa klubi, Wolfsburg võõrustab kolmapäeval Madridi Reali ja koefitsiendid koduseintest suurt ei hooli. Sakslaste võit on 5.10, Realil 1.70 ja viigi puhul 4.15. El Clasicot juba mainisime, Wolfsburg jäi reedel koduliigas võõrsil alla Leverkuseni Bayerile 0:3. Reali väravavaht Keylor Navas on UEFA Meistrite Liigas teinud 8 etteastet ja alati taga nulli hoidnud! Koefitsient kolmapäevaseks nullimänguks on 2.75.

Katari raha vs. Ühendemiraatide raha

Paljud peavad veerandfinaalide maiuspalaks Pariisi Saint-Germaini ja Manchester City vastasseisu, mille avavaatus peetakse kolmapäeval Prantsusmaa pealinnas. Võõrustajad lähevad mängule selge soosikuna, sest nende võidukoefitsient on 1.68. Cityl on sama number 5.55 ja viigi puhul 4.00.

Nädalavahetus oli mõlemale tiimile edukas — juba meistritiitli kindlustanud PSG alistas kodus Zlatan Ibrahimovici kübaratriki abil OGC Nice’i 4:1 ning Manchester City sai võõrsil 4:0 jagu Bournemouthist, väravaga naases vigastuspausilt ses kohtumises Kevin De Bruyne. Kui City teeb selles sarjas veerandfinaalidebüüdi, siis PSG osaleb kaheksa parema seas juba neljandat hooaega järjest, ent nelja hulka pole pariislased veel pääsenud.

Kuigi De Bruyne ja keskkaitsja Nicolas Otamendi tulid tagasi, on Cityl suuri vigastusprobleeme, sest kindlasti on väljas Vincent Kompany, Raheem Sterling, Yaya Toure ja Fabian Delph ning suure tõenäosusega ka väravavaht Joe Hart. PSG-l selliseid muresid eriti pole. Väravaid on siin luba oodata ning toome ära ka reaalseimate lööjate koefitsiendid — Ibrahimovicil 1.88, Sergio Aguerol 3.40.