Varasema neljakordse võitja Venemaa viimane võit pärineb seitsme aasta tagant ning näiteks 2011. aasta finaalis jäädi alla just Tšehhimaale. Aga… Ja siin on suur aga — venelannade ridades teeb esmakordselt Fed Cupi finaalis kaasa Maria Šarapova!

Kas Šarapova on piisavalt heas vormis?

Muidugi juhul kui Šarapova just viimasel hetkel haigusele või vigastusele vihjates ei loobu, mida on ajaloos lugematu arv kordi juhtunud. Suhete paranemise kohta on aga ilmne näitaja tõsiasi, et naiskonna kaptenina toimiv Anastassia Mõskina supertähe koosseisu arvas. Nimelt oli kümmekond aastat tagasi just Mõskina see, kes mängijana Šarapova-vastast kampaaniat juhtis ning teda Venemaad esindamas näha ei tahtnud.

Kas Šarapova osutub päästeingliks, pole lihtne ennustada. Pikk vigastuspaus päädis päris korralike esitustega WTA finaalturniiril Singapuris, kus ta poolfinaalis jäi 3:6, 6:7 alla Petra Kvitovale — oma pühapäevasele vastasele Prahas. Lisaks soovib Šarapova kindlasti oma saavutuste loetelusse veel ühe tiitli lisada.

Avapäeval kohtub Venemaa tenniseikoon maailma edetabeli 9. naise Lucie Šafarovaga, kellele ta samuti viimati ehk Prantsusmaa lahtistel kaotas. Laupäevaks hinnatakse Šarapovat soosikuks, tema võidukoefitsient Šafarova vastu on 1.43, tšehhitaril 2.75. Pühapäeval on vähemalt hetkel soosik Kvitova (1.79 ja 1.98).

Napp soosikuseisus on Tšehhimaal

Et mõlemad tšehhitaride võtmemängijad on juba mainitud, siis lisagem, et tiitlikaitsja kapten Petr Pala jättis tiimist välja paarismänguspetsid Andrea Hlavackova ja Lucie Hradecka ning kaasas kolmandaks-neljandaks numbriks Karolina Pliškova ja Barbora Strycova. Varasemates ringides Kanada ja Prantsusmaa vastu otsustati mängu saatus juba üksikmängudega, nii et oma loogika siin on.

Tšehhimaa on finaali soosik ka koefitsientide valguses. Kodus mängiva naiskonna võidule panustades saaks raha tagasi 1.65-kordselt. Venemaa võidukoefitsient on hetkel 2.18. Venelannad jõudsid finaali kindla võiduga Poola ja raske 3-2 eduga Saksamaa üle. Otsustava võidu tõi poolfinaalis paar Anastassia Pavljutšenkova — Jelena Vesnina, kes mõlemad nüüdki koosseisus.

Üksikmängudes esindab Venemaad siiski Pavljutšenkova, sest veidi üllatuslikult tiimi lülitatud Jekaterina Makarova pole juba mitu kuud turniiridel mänginud. Lisaks jõudis ta tänavu koos Vesninaga Wimbledoni naispaarismängu finaali, nii et küllap see kooslus ka pühapäeval paarismängus osaleb. Lisaks esinumbrite mängule, kohtuvad pühapäeval Šafarova — Pavljutšenkova (koefitsiendid 1.57 — 2.35), kusjuures hiljuti Moskva turniiril oli parem venelanna 6:1, 6:7, 6:3.