Euroliiga ainuliider ehk ainsana kolme vooru järel täiseduga jätkav Istanbuli Fenerbahce ei pea E-vahegrupi mängus isegi kodulinnast lahkuma, sest külastab seni võiduta Darüssafaka Doguse kodusaali. F-vahegrupi tähtsaim mäng on kahtlemata Hispaania El Clasico, sest Madridis kohtuvad kohalik Real ja FC Barcelona.

Real kodusaalis kerge soosik

Hispaania suurklubide vastasseis toimub juba neljapäeva õhtul. Real (võidud 2-1) sai eelmises voorus kodus jagu Kaunase Žalgirisest, Barcelona (1-2) aga tunnistas võõrsil BC Himki paremust. Koefitsiendidki eelistavad kodutiimi — Reali võidukoefitsient on 1.50, Barcelonal 2.65.

Ka mullu oldi loosi tahtel koos samas Euroliiga vahegrupis, siis jäid kohtumised 1:1, mõlemad tiimid võitsid kodusaalis. Tänavuse hooaja esimeses koduliiga El Clasico’s sai aga Real 27. detsembril Barca käest just koduväljakul 84:91 kaotuse, olles enne viimast veerandaega isegi 16-punktiga taga.

Statistikanäitajad ennustavad korviderohket mängu, sest Real viskab Euroliigas kodusaalis teiseks enim punkte (keskmiselt 90,3) ja Barcelona on külalismeeskondade arvestuses neljandal real (77,7). Huvitava erinevuse leiame kahe suurklubi vahel aga lauavõitluses, sest siin on Real liiga teiseks parim (37,4), Barca aga koguni viimane (32,2)!

F-grupi liider Bamberg külastab Himkit

Kuigi F-vahegrupi suurim mäng toimub Madridis, on huvitav tõsiasi, et kumbki Hispaania klubidest pole hetkel isegi esikolmikus. Muidugi on tulemas alles 4. voor ja tabel on tihedamast tihedam, aga ikkagi võib Bambergi Brose Basketsi (2-1) liidrikohta väikeseks üllatuseks pidada. Gert Kullamäe endine koduklubi pole reedeseks mänguks Venemaal siiski soosik.

Kodusaalis mängiva BC Himki (2-1) võidukoefitsient on 1.40, samas kui eelmises voorus võõrsil Pireuse Olympiacost 77:70 võiduga šokeerinud Bambergil on see number 3.00. Mullu mängisid mõlemad meeskonnad Himki võiduga lõppenud Eurocup-sarjas, ent omavahel ei kohtutud.

Veelgi suurem võidukoefitsientide vahe on samas vahegrupis kohtumises, kus võiduta Kaunase Žalgiris võõrustab kahe võidu ja ühe kaotusega Olympiacost. Siin on need numbrid 3.40 ja 1.33 Siim-Sander Vene kodumeeskonna kahjuks. Meeskonnad kohtusid viimati Euroliigas hooajal 2011/12 kui Žalgiris kaotas nii kodus kui võõrsil.

Istanbuli-derby kaotuseta ja võiduta klubi vahel

E-vahegrupis toimub kolme Türgi meeskonna osavõtul mitmeid Istanbuli-derbysid. Reedel sõidab Euroliiga vahegrupifaasi ainus kaotuseta meeskond ehk Fenerbahce (3-0) külla Darüssafaka Dogusi (0-3) kodusaali. Žalgirise kõrval teise võiduta tiimi võimalusi liiga kõrgelt ei hinnata — võidukoefitsiendid on vastavalt 3.40 ja 1.33.

Türgi liigas on Fenerbahce hetkel teine ja Darüssafaka viies, ent seni ainsas omavahelises mängus pidi Euroliiga hetkeliider oktoobris just võõrsil 65:70 kaotust tunnistama. Tulist lahingut on kindlasti oodata, sest koguni neli Darüssafaka mängijat esindasid veel mullu Fenerbahcet.

Statistikatabelid ei anna kodumeeskonnale liiga palju lootust, sest Darüssafaka viskab liigas keskmiselt kõige vähem punkte (69,9), kuigi ka Fenerbahce on selles arvestuses alles 8. kohal (78,9). Samas on külalised vahegrupi kolme vooru kokkuvõttes liidrid nii lauapallide (keskmiselt 38,0 mängus), väljameelitatud vigade (23,0) kui blokeeringute (5,7) arvestuses.