Nüüd kui liidermeeskond Golden State Warriors lõpetas rekorditepüstitamise, saab laiem publik keskenduda ka muule. Ja tabelit vaadates tuleb välja, et liidri kannul on tihe heitlus ja näiteks San Antonio Spurs on Warriorsist vaid kolme võidu kaugusel.

Clippersi kolmesed vs. Spursi kaitse

Spurs (võidud-kaotused 22-5) võtab koduväljakul vastu Los Angeles Clippersi (16-10) ning kahe Läänekonverentsi suure ja tugeva vahel on paljugi mängus. San Antoniol on käsil klubi läbi aegade rekordseeria koduvõitude vallas pärast seda kui kolmapäeval alistati Washington Wizards 114:95. 23 põhihooaja mängu järjest ja 14 sel hooajal — selline on Spursi võitude jada!

Ei tasu muidugi unustada, et vastase näol on tegu meeskonnaga, kes mullu play-offi avaringis Spursi võitudega 4:3 välja lülitas. Clippers kindlasti ei lase end rekordseeriatest hirmutada, sest ka Kalifornia klubi on võitnud kolm mängu järjest. San Antonio võidukoefitsient on 1.26, külalistel aga 3.95.

Kodumeeskonna näol on meil tegemist NBA parima kaitsega, sest endale on lastud visata keskmiselt vaid 88,2 punkti mängus. Ka mitmes muus valdkonnas juhib Spurs NBA statistikatabeleid. Samas on Clippersi rünnak viimastel nädalatel toimima hakanud kui nii Chis Paul kui ka J.J. Redick tervenesid. Viimane on viie viimase mänguga tabanud kolmepunktiviskeid koguni 54,8-protsendilise tabavusega.

Raptorsit testitakse Miamis

Teine tõeline tippmäng peetakse Miamis, kus kohalik Heat (15-9, Kagudivisjoni liider) võtab vastu Toronto Raptorsi (16-11, Atlandi divisjoni liider). Kodumeeskond läheb koefitsientide valguses mängule soosikuna — Miami võit on 1.52, Torontol 2.61. Kui Heat kuulub liiga paremikku võõrustajana, siis Raptorsist on tänavu võõrsil enam võite kogunud vaid Golden State Warriors.

Miami tabelikohta vaadates kõlab uskumatuna, et klubi on resultatiivsuselt liigas alles 27. kohal keskmiselt 96,1 punktiga mängus! Samas on nende kaitse Spursi järel NBA teiseks parim. Heat on võitnud kolm kohtumist järjest, viimati kolmapäeval võõrsil Brooklyn Netsi 104:98.

Raptors peab end kiiresti kokku võtma, sest vaid 24 tundi enne kui Miamiga vastamisi astutakse, saadi valus 99:109 kaotus lisaajal Charlotte’is sealse Hornetsi käest. Märkimisväärne on, et torontolased tabasid 39-st sooritatud kolmepunktiviskest vaid üheksa. Lihtsamaks ei tee olukorda ka Jonas Valančiunase ja DeMarre Carrolli jätkuv eemalviibimine vigastuste tõttu.

Minnesotas on oodata korviderohkust

Kolmandas mängus, mida siin vaatleme, saab olema põnev näha, kas Minnesota Timberwolves (9-16) suudab kodus peatada kaotusteseeria või jätkab Sacramento Kings (10-15) võidujada. Nimelt pole esimene võitnud juba neli kohtumist järjest, samas kui Kingsil on käimas kolmemänguline võiduseeria. Koefitsiendid on koduvõidu puhul 2.08 ja külaliste edu korral 1.66.

Huvitav, et Minnesota on liiga kehvemaid kodutiime (3-10) ja Sacramento sama nõrk külaline (2-8). Küll võib kohtumisest oodata korviderohket. Kings viskab keskmiselt 105 punkti mängus, mis NBA-s kolmas tulemus, aga laseb oma korvi visata 107,7 ja see asetab “kuningad” tabelis eelviimaseks.

Timberwolvesi vastu räägib kindlasti ka asjaolu, et Kingsi ridades naaseb platsile Rajon Rondo, kes NBA poolt üheks mänguks diskvalifitseeriti. Kolm nädalat tagasi kui meeskonnad viimati kohtusid, sai Minnesota võõrsil Sacramentost aga 101:91 jagu.