Ma ei oskagi täpset seletust anda, miks seekordsed ennustused pihta ei kippunud minema. Tõin tavaliselt domineerivate spordialade nagu hoki, jalgpalli ja korvpalli kõrvale mängu ka nooleviskamise, suusaspordi ja ameerika jalgpalligi. Viimasega pidin just selle alla spetsil Martinsonil elu kibedaks tegema. Paraku läksid minu ennustused Paf-is enamjaolt mööda ja seepärast mulle kolmandat kuud järjest kaotus tuligi. Martinsoni esitus jättis samuti kõvasti soovida, seega seekordse kaotuse pean alla neelama oma kehva mänguõnne pärast. Pean kaua ja pingsalt peeglisse vaatama, et uuel aastal tugevamana ja võitjana tagasi tulla.

Tõmbame siis detsembrikuu Paf-i ennustustele statistika näol joone alla. Kokku tegime Jaaniga mõlemad seitse ennustusteseeriat kus igas seerias kolm panust. Statistika on meil Jaaniga nagu ühe vitsaga löödud. Kahekümne ühest tehtud ennustusest läksid meil mõlemal pihta täpselt kolmandik ehk seitse piletit. Mõlemale hüppas kuu aja jooksul seeriatesse sisse ka üks nulliring ning vaid korral saime pihta kahele ennustusele kolmest. Jaani edu võti seisnes selles, et tema tegi kuu alguses ennustusi pisemate panustega kuid suurtemate koefitsientidega. Alles viimastes seeriates tõstis Jaan oluliselt oma panuste suurusi, et üritada kuu lõpuks veel algsaldoga võrreldes plussi jõuda. Jaani suurim võidusumma oli 29.- eurot kui sai pihta Kansas City võidule NFL-is. Minu suurim võit 37,70.- eurot pärines samuti NFL-ist kui viimases seerias ennustasin 49ersi võõrsil võitu. Nüüd kavatsen vana aasta väärikalt ära saata ja soovin teile kõigile kogu Paf-i meeskonna poolt head uut ennustusteaastat!

Jaan Martinsoni kokkuvõte:
Rinnapistmine suure spetsialisti ja Eesti ennustusstaari Peebuga kujunes küll võidukaks, aga enda tulemus jääb kõvasti hinge kriipima. Väristada algsummast ära 34 erurot… Kui seda võrrelda näiteks suusatamisega, siis parimal juhul MK-etapi 47. koht ja punktidest kaugel. See, et Peep tahapoole jäi, suurt lohutust ei paku.

Tegelikult oleks patt ennast süüdistada, sest enamasti sai mindud püüdma suuremat kala, mis konksu otsast viimasel hetkel ära lipsas. Ülinappe kaotusi kogunes halastamatult palju ning väiksegi õnne korral olnuks tulemus oluliselt parem.

Ehk oli jõulude eel võistlusi vähe ning saanuks ennustada mängupäeval, teadnuks rohkem… Aga eks need ole kehva tantsija vabandused, keda segavad teatavasti ka needsamused.

Üks sai selgeks — ajakirjaniku töö tähendab olla tagantjärele tark ja see on märgatavalt lihtsam kui ette ennustada.

Võidusumma, või õigemini selle, mis alles jäi, annetan vehklemisklubile Musketär. Ehk saavad osta ühe mõõgatera või süüa pärast võistlust kõhu täis.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.

Spordiennustusi saad teha Pafi kodulehel.

Jaga
Kommentaarid