Selles mängus tuleb enne EMi algust ennustada kõigi alagrupimängude tulemusi, edasipääsejaid, finaliste, väravalööjaid jms. Auhinnaks parimale on 1000-eurone reisitšekk. Lisaks saab parim ennustaja minu liigas omale iPad Air tahvelarvuti.

Selleks, et liituda minu liigaga, tuleb esmalt teha kõik ennustused ning seejärel liituda liigaga Spordiennustaja Peep. Liiga kood on 887863. Loomulikult võib ennustama kutsuda ka oma sõpru.

Aga nüüd ennustuste juurde. Täpselt kuu aega pärast turniiri avalööki on meil teada hetke Euroopa parim meeskond ja Peep soovib kangesti juba praegu tulevast meistrit ennustada. Seekord ma eriti originaalne pole ja ennustan Saksamaa võitu. Põhjust on raske välja tuua. Võib-olla on veel liiga eredalt meeles sakslaste kahe aasta tagune MM-i tiitlivõit jalgpalli mekas Brasiilias. Lisaks olen arvamusel, et Thomas Müller lööb Saksamaa eest rohkem väravaid kui Poola superstaar Robert Lewandowski. Põhjus seda pakkuda on imelihtne, Saksamaa saab eeldatavalt sel turniiril oluliselt rohkem mänge kui poolakad. Kolmandaks ennustan Rootsi edasipääsu E-alagrupist. Belgia, Itaalia ja Iirimaa ei ole sellise kaliibriga koondised hetkel kelle vastu rootslastel väljavaateid pole. Zlatan lööb nii mõnegi värava ja Rootsi play-offi viib.

Kõik algab reedel, 10. juunil Prantsusmaa pealetungiga Rumeeniale
Meistrivõistlustel teevad otsa lahti A-alagrupis kodumeeskond Prantsusmaa ja Rumeenia. Ajalugu Prantsusmaale turniiri avakohtumises midagi head ei tõota, lubamatult tihti on prantslased just avamatšhis kahvatult esinenud. Seekord peaks vastane siiski olema tasemelt vähemalt klass madalam, pealegi on ajalugu selleks, et see teinekord ümber kirjutada. Ennustan selget võõrustajatiimi võitu.

B-alagrupi avavoorus päev hiljem on vastamisi Inglismaa ja Venemaa
Inglismaa liiga sai sel hooajal erilise tähelepanu osaliseks tänu Leicester City tuhkatriinuloole. Nüüd on koondisel vaja pallimurul ühine keel leida, et üritada vähemalt korrata 1996. aasta koduturniiri saavutust ehk jõuda poolfinaali. Inglaste vastane esimeses alagrupikohtumises on Venemaa koondis ja selles paaris ennustan Inglismaa võitu.

C ja D-alagrupis lähen kindla peale välja
Turniiri käigus saan kahest suurfavoridiist Saksamaast ja Hispaaniast jahuda kindlasti veel küllaga, seega nende kahe meeskonna avakohtumise puhul ennustan ilma pikemalt heietamata nii sakslaste kui hispaanlaste võitu vastavalt Ukraina ja Tšehhimaa üle.

E-alagrupis hoian pöialt Zlatani juhitavale Rootsi koondisele
Loodan siiralt, et rootslastel läheb sel EM finaalturniiril hästi ja vähemalt alagrupist edasi pääsetakse. Selleks on kindlasti vaja avakohtumises näidata head mängu Iirimaa vastu kes on selle alagrupi eeldatav outsider. Palju oleneb kahtlemata meeskonna vaieldamatu liidri Zlatani mänguvormist. Samas ei näe ma mingit põhjust miks peaks Zlatan oma fännidele pettumuse valmistama. Rootsi võidab iirlasi 2-1.

F-alagrupis edasipääsejaid pea võimatu ennustada
Alagrupiturniiri viimased avavooru kohtumised peetakse teisipäeval 14. juunil F-alagrupis. Paljude jaoks on Islandi jõudmine EM-finaalturniirile suur üllatus. Gruppide loosimisel õnn neile samas naeratas, pole sugugi võimatu islandlaste edasipääs play-offidesse. Avakohtumises ennustan siiski Portugali võitu Islandi ja Austria võitu Ungari üle.

Let the show begin!
Play Among Friends Challenge ennustusmängu leiad SIIT.

Jaga
Kommentaarid