Tõele au andes pean tunnistama, et finaali jõudsid mõlema poolfinaalpaari parem meeskond. Walesil polnud Portugali vastu terve kohtumise vältel pea ühtegi head väravavõimalust ja kuigi Saksamaa survestas väljakuperemehi korralikult, siis valitseval maailmameistril paraku sellist mees platsil polnud kes oleks i-le täpi peale pannud. Finalistide liidrid täitsid oma ülesande suurepäraselt. Ronaldolt värav ja resultatiivne sööt ning oma kahe väravaga meistrivõistluste suurimaks skooritegijaks kerkinud Antoine Griezmann tegi sisuliselt üksi Saksamaa vastu mängu ära. Prantsusmaa ründetähel on käimasoleval turniiril nüüd kirjas juba kuus tabamust. Lisaks kustutas Griezmann minu enne turniiri tehtud ennustussedeli, et Saksamaa võiks Euroopa meistriks tulla. Minu Paf-i EM-i saldos on seega alles jäänud vaid nutused 25,16.- eurot…

Pühapäevase finaali favoriit on Prantsusmaa

Finaali üks põletavamaid küsimusi on kahtlemata see, et kas Ronaldo ja Griezmann ka viimases mängus õnnestuvad, et oma meeskond karikani viia. Prantsusmaa kaitseliin tundub olema Portugali omast pisut kindlam ja nende esmane ülesanne saabki olema Ronaldol valvsalt silm peal hoida. Ajalugu räägib selgelt kodumeeskonna kasuks. Prantsusmaa on võitnud mõlemad oma varasemad EM-i finaalid ja Euroopa meistriks kroonitud kahel korral, viimati aastal 2000 Hollandis. Poolfinaalis jäi tol korral prantslastele jalgu just Portugal. Portugal on finaali jõudnud üldse teist korda. 12 aastat tagasi sai Portugali meeskond tõelise šoki osaliseks kui Lissabonis kodupubliku ees kaotati finaalis 0-1 turniiri suurüllatajale Kreekale. Suurturniiril kohtusid Prantsusmaa ja Portugal viimati omavahel 2006. aasta Saksamaal peetud MM-i poolfinaalis kus Prantsusmaa võttis minimaalse võidu tänu Zinedine Zidane’i realiseeritud penaltile. Täpselt nagu EM-i poolfinaalis kuus aastat varem.

Eelolevast finaalist ootan ennekõike tempokat ja ilusat rünnakule suunatud mängu, mitte kuiva palli veeretamist keskväljakul. Usun, et kumbki meeskond ei taha oma õnne katsuda penaltiseerias. Mis minu Paf-i ennustusse puutub, siis et saldost turniiri lõpuks kasvõi mingit rõõmu tunda, olen lausa sunnitud panustama Portugali võidule. Las Ronaldo ka ühe tiitli lõpuks saab, Peep pole kade. Portugali võit on Paf-is koefitsiendiga 2,90 ja mängu panen kõik oma viimasedki eurod ja sendid. Kui piip juba läks, mingu prillid kah!

Värsked koefitsiendid ja spordiennustuse pakkumised leiad Pafi kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid