Kohtumise eel on palju juttu olnud kaheksa aasta tagusest Zenica veresaunast, kui Eesti kaotas valikmängu lausa 0:7. Sarnase mängu kordumist suure tõenäosusega karta pole, kuigi Paf-i kihlveoportaali koefitsientide põhjal on Bosnia mängu veenev favoriit. Bosnia võit toob panustajale raha tagasi 1.26-kordselt. Viigi koefitsient on 5.50 ja Eesti võidu oma 11.00.

Igal juhul oleks viigipunkt täna Eestile juba suur eneseületus. Eelmises valiksarjas suutis Eesti viiest kohtumisest teenida vaid ühe punkti. Eriti palju optimismi ei lisanud ka viimane sõpruskohtumine, kus Eesti läks Sergei Zenjovi tabamusest Malta vastu küll juhtima, kuid leppis siiski 1:1 viigiga.

Euroopa mõistes staaridele Edin Dzekole, Miralem Pjanicile ja Asmir Begovicile toetuv Bosnia on hetkel oma jalgpalliajaloo laineharjal. Kaks aastat tagasi mängiti MM-finaalturniiril ning tänavusest EM-ist jäädi eemale pärast seda kui valiksarja play-off'is vannuti alla Iirimaale.

Kui Eesti viimati Bosniaga samasse valikgruppi kuulus, siis saadi lisaks 0:7 võõrsilkaotusele kodusel Lilleküla murukamaral 0:2 kaotus. Eesti koondise viimaste aegade väravasaldot vaadates tundub tõenäoline, et sinisärkidel jääb seekordki värav löömata. Paf-i portaalis on nii Bosnia 1:0 kui 2:0 võidule panustades võimalik summa tagasi saada 5.75-kordselt. Kui Bosnia võidab 3:0, siis on koefitsient 7.00 ja kurikuulus 7:0 toob raha tagasi 141-kordselt.

Ronaldota Portugal sõidab Šveitsi

Valitsev Euroopa meister Portugal alustab Venemaal toimuva finaalturniiri poole rühkimist Baselist, kui kohtub B-valikgrupi avamängus Šveitsiga.

Kui Portugal tegi Prantsusmaal loiu turniiri alguse järel ajalugu, siis Šveits pidi üle elama pettumuse, kui kaotas kaheksandikfinaalis penaltitega Poolale. EM-finaalturniiril teenis Šveits vaid ühe võidu, kui sai avamängus Albaaniast jagu 1:0.

Sellest hoolimata ei saa Portugalil olema kerge, sest koduväljakul on šveitslased olnud traditsiooniliselt väga tugevad. Viimati jäädi koduses valikmängus alla kaks aastat tagasi. Paf-i portaalis on kerge favoriidiseisus ikkagi ilma Cristiano Ronaldota mängival Portugalil (2.65). Šveitsi võidukoefitsient on 2.90 ja viik toob panustaja summa tagasi kolmekordselt.

Loomulikult ei tasu arvata, et Portugal on Ronaldota oluliselt nõrgem. Eelmisel neljapäeval pidasid Euroopa meistrid kontrollkohtumise Gibraltari vastu ning kõmmutasid saareriigi väravasse viis palli. Kahel korral oli täpne Nani, kellel lasub ka mängus Šveitsiga peamine väravakohustus.

Uue näoga Rootsi võõrustab hädist Hollandit

Päeva teine põnevusmäng peetakse Solnas, kus Rootsi alustab Zlatan Ibrahimovici järgset ajastut ning võõrustab Hollandit, kes jäi viimasest EM-finaalturniirist sootuks eemale.

Rootsi koondise jaoks pole Ibrahimovici loobumine ainus värske tuul. Koondiseputsad riputasid varna veel kuus mängijat, kellest nimekaimad ilmselt kollkipper Andreas Isaksson ja poolkaitsja Kim Källström. Lisaks on koondisel uus peatreener Janne Andersson, kes viimased viis hooaega treenis rootslaste uhkust IFK Norrköpingit.

Hollandil pole olukord kaugeltki roosilisem. Eelmise valikturniiri keskel treeneriohjad enda kätte saanud Daley Blind pole seni suutnud hollandlaste kraavi kiskuvat mänguvankrit tagasi teele juhtida. Noor koosseis on näidanud hädiseid esitusi ja viimases valikturniiri eelses kontrollkohtumises jäi Holland 1:2 alla Kreekale.

Paf-i portaalis on mängu favoriit Holland (2.20). Nii Rootsi võidu kui ka viigi koefitsient on 3.30. Ajalooliselt on selles vastasseisus edukam olnud siiski Rootsi, kes on 23 omavahelisest mängust võitnud üksteist. Koduväljakul on Rootsi üheksast mängust võitjapooleks olnud viiel korral.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.