Mõned päevad enam kui kuu aega “puhkust” saanud Saksamaa tippliiga alustab hooaja teist poolt 18. vooruga, kus tähelepanu köidab kindlasti laupäevane kahe Borussia omavaheline vastasseis. Pühapäevasteks kohtumisteks pöörame pilgud Itaaliasse ja Inglismaale ning tutvustame sealseid võtmemänge.

Dortmund tavaliselt Mönchengladbachis raskustes

Saksamaal mindi pausile Müncheni Bayerni 8-punktilises eduseisus, aga ka Dortmundi Borussia on järgneva Berliini Hertha eest kuue silmaga ette rebinud — esikolmiku punktid vastavalt 46, 38 ja 32. Dortmundi meeskond sõidab laupäeval külla Mönchengladbachi Borussiale, kes tabelis 29 punktiga neljandal kohal.

Koefitsiendid aga seda justkui ei kinnita, et kaks Borussiat tabelis nii lähestikku asuvad. Dortmundi võidukoefitsient on 1.65, kodumeeskonna oma koguni 4.70 ja viigil 4.30. Bundesliga hooaja avavoorus sai Dortmund kodus 4:0 võidu, ent võõrsil ollakse viimastel aastatel raskustes.

Viimasest viiest Mönchengladbachis peetud kohtumisest lõppesid kaks viigiga ja kolm koduvõiduga! Dortmundi meeskonnas on viimastel päevadel möllanud väike viirustõbi, kuid võõrustajatel on vigastatuid enamgi ning lisaks on Granit Xhaka mängukeelus.

Küll on kodumeeskonna hirmuks dortmundlastel rivis Bundesliga parim snaiper Pierre-Emerick Aubameyang. Esimese 17 vooruga lõi Gabooni ründaja 18 väravat ning vaid neljas kohtumises lahkus ta platsilt tabamuseta. Tasub aga meeles pidada, et kõik neli mängu peeti võõrsil. Aubameyangi väravalöömiskoefitsient laupäevaks on 2.02 või kui arvata, et ta ei skoori, siis 1.83.

Juventus püüab 11. järjestikust võitu

Itaallased hoiavad eeldatavalt parima mängu pühapäevaks kui superhoos Torino Juventusele sõidab külla uue — või siis vana — peatreeneri saanud AS Roma. Juve on liigatabelis teine, Roma seitse punkti tagapool, viiendal astmel. Koefitsientide eelistused on loogilised — koduvõit 1.68, viik 3.70 ja külaliste edu 5.50.

Juventus kaotas viimati liigas mullu 28. oktoobril, sestsaadik on järjest saadud kümme võitu. Kolmapäeval alistati karikasarjas ka teine Rooma klubi, Lazio. AS Roma on viimasest kaheksast mängust võitnud vaid ühe ja teinud koguni kuus viiki, sealhulgas ka kolmes viimases kohtumises.

Nädalapäevad tagasi vallandas Roma Rudi Garcia ja palkas uueks peatreeneriks Luciano Spalletti, kes juhendas klubi ka 2005-2009. Augustis alistas Roma kodus Juve 2:1, ent võõrsil ollakse tavaliselt suurtes raskustes — viimased neli Torinos peetud liigamängu lõppesid tulemustega 4:0, 4:1, 3:0 ja 3:2!

Lähiajalugu eelistab ülekaalukalt Chelsead

Pühapäeva teise maiuspala pakub vutisõpradele Inglismaa Premier League — kaks Londoni suurklubi Arsenal ja Chelsea kohtuvad esimese kodustaadionil. Vaevalt keegi oleks hooaja algul uskunud, et 22 vooru järel on tiitlikaitsja Chelsea 14. kohal ja jääb liidrist Arsenalist maha juba 19 punktiga!

Mainitud tõsiasjad pühapäevasest kohtumisest pinget vähemaks muidugi ei võta. Koefitsiendid räägivad liigaliidri ja võõrustaja poolt — Arsenal 2.05, Chelsea 3.80, viik 3.55. Ajalugu aga sama juttu ei vesta, sest Arsene Wengeri meeskond pole Chelsead suutnud võita juba kaheksas järjestikuses liigamängus!

Augustis oli Arsenal küll Community Shieldi kohtumises 1:0 parem, aga liigas on pärast 2011. aasta oktoobrit ette näidata vaid kolm 0:0 viiki ja viis kaotust. Isegi kodune Emiratesi staadion ei aita kaasa, kõik mainitud viigid ja lisaks kaks kaotust ning vaid üks löödud värav on saak viiest viimasest kodumängust.