Müncheni Bayern juhib 40 punktiga 42-st võimalikust, järgnevad Dortmundi Borussia 32, VfL Wolfsburg 25, Mönchengladbachi Borussia ja Berlini Hertha 23 ning Leverkuseni Bayer 21 silmaga.

Kas Bayern on ikka nii suur soosik?

Kaotuseta liigaliider Bayern sõidab laupäeval Mönchengladbachi ja karta on, et Saksamaa on hetkel ainus riik, kus tabeli neljandal real paikneva klubi koduvõidu koefitsient on 9.50! Viigile panustades on see number 5.30 ja Bayerni võidule 1.30. Kui nüüd mainida, et mullu jäi Borussia omavahelistes mängudes koguni peale, siis kas tõesti on Bayern nii suur soosik?

Mönchengladbachis mängiti aasta tagasi väravateta viiki ja märtsis alistas Borussia baierlased Münchenis 2:0. Käimasolev hooaeg algas laupäevasele kodumeeskonnale kohutavalt — viie järjestikuse kaotuse ja punase laterna rolliga.

Peatreeneri toolil asendati Lucien Favre Andre Schubertiga ja tulemus on silmaga näha — liigas pole tollest hetkest peale kaotatud, UEFA Meistrite Liigas viigistati kaks korda Juventusega ja alistati FC Sevilla ning Saksamaa karikasarjas lülitati välja Schalke. Eelmisel nädalavahetusel oldi siiski raskustes Hoffenheimiga ja alles Fabian Johnsoni 87. minuti 3:3 värav päästis viigipunkti.

Bayerni ainus viik sel hooajal tuli mõned voorud tagasi just võõrsilt, kui Frankfurdi Eintrachtiga kohtudes väravaid lüüa ei suudetud. Ja ega reisid ole viimase kuue nädala jooksul ka muidu lihtsalt sujunud — Werder alistati 1:0, Arsenalile kaotati 0:2, viik Eintrachtiga ja viimati mängu lõpul saadud 3:1 võit Schalke üle.

Bayeri salarelvaks võiks olla Kiessling

Samal ajal eelmainitud mänguga kohtuvad Berliinis kohalik BSC Hertha ja Leverkuseni Bayer. Siingi on koefitsiendid küllalt omapärased — tabelis on berliinlased kahe punktiga Bayerist eespool ja mängivad kodus, ent Hertha võidukoefitsient on 3.55 ja Bayeril 2.10! Viigi puhul tuleks raha tagasi 3,4-kordselt.

Tuleb muidugi tõdeda, et viimased kaks hooaega pole Hertha Bayeri vastu punktigi saanud ning et viimane võit leverkusenlaste üle pärineb märtsist 2009! Seejärel tehti neli viiki järjest ning siis võitis Bayer neli mängu. Kas vihjab see, et nüüd algab uus “neljamänguline tsükkel”?

Mõlemad tiimid tahavad esineda paremini, kui eelmisel nädalavahetusel. Hertha jäi võõrsil 0:2 alla Bayernile ja Leverkusen oli suurtes raskustes kodus Schalkega ning päästis viigi alles viis minutit enne lõpuvilet kui Sascha Riether palli oma väravasse lükkas.

Bayeri peatreener Roger Schmidt peaks tõsiselt mõtlema veteranründaja Stefan Kiesslingi algkoosseisu edutamisele. 31-aastane endine koondislane tegi nädal tagasi tegi pühapäeval vahetusmehena oma 300. Bundesliga etteaste, ent on viimases viies kohtumises Hertha vastu löönud 5 väravat! Seejuures ka viimati tänavu veebruaris 1:0 võiduvärava. Kiesslingi väravalöömise koefitsient on 3.35.

Wolfsburgi koduvorm vs. Aubameyangi väravasoon

Laupäeva õhtuseks maiuspalaks on Bundesliga kokkadel lauale kanda VfL Wolfsburgi ja Dortmundi Borussia kohtumine ehk siis tabeli kolmas võõrustab liigas teisel kohal paiknevat klubi. Tõsi, punktivahe on koguni seitsmele veninud ja küllap sellest sõltuvalt ka koefitsiendid: Wolfsburgi võit 4.20, Borussia oma 1.80 ja viik 3.92.

Wolfsburg ei saanud viimati võõrsil jagu Ragnar Klavani Augsburgist, aga kodus on Dieter Heckingu hoolealused kui kindlus ise. Nimelt ollakse oma laupäevase vastase ja Müncheni Bayerni kõrval ainsad, kes kodus seni kaotuseta, viimati purustati näiteks Bremeni Werder 6:0. Samas on Borussia liiga tugevuselt teine külalistiim, ehkki viimati jäädi alla Hamburger SV-le 1:3.

Mullu viigistasid meeskonnad esmalt Dortmundis 2:2, siis alistas Wolfsburg Borussia kodus 2:1 ja mais saadi samast vastasest 3:1 jagu ka Saksamaa karikafinaalis. Tasub ehk mainida, et Bundesliga hetke kuumim snaiper Pierre-Emerick Aubameyang on lahkunud platsilt väravat löömata vaid kahel korral 14-st ning mullu oli ta Borussia eest täpne kõigis kolmes omavahelises mängus Wolfsburgi vastu. Tema väravalöömise koefitsient laupäevaks on 2.15.