Eesti jalgpallis on pärast valikturniiri avamatšis saadud 0:5 kaotust Bosnialt suur kogus vett merre voolanud. Rootsi ajastu sai läbi, Magnus Pehrsson saadeti pidulikult laeva peale ning koondise tüüri võttis üle Eesti jalgpallikoondise rekordinternatsionaal Martin Reim.

45-aastasest Reimist on juba pikka aega räägitud, kui potentsiaalsest koondise peatreenerist ning seetõttu on ka küllaltki loogiline, et Reim ei kõhelnud kohta vastu võttes pikalt. Oma esimeste otsustega on Reim näidanud julgust, sihikindlust ning seda, et ta adub Eesti jalgpalli hästi.

Koondises on tagasi Magnus Pehrssoni ebasoosingusse sattunud Siim Luts ja Henrik Ojamaa ning Gibraltari vastu tõi Reim üle aastate lipu alla vanameistri Tarmo Neemelo, kes on ilmselt "viimase häda" tipuründaja, kes tuuakse pikki palle õhust maha tooma, kui kümmekond minutit enne kohtumise lõppu seis Eesti jaoks hapu peaks olema.

Igasugune seis peale eduseisu on Eesti jaoks ilmselgelt väga hapu mekiga, sest kodumäng Gibraltariga on Eestile terve valikturniiri kõige kindlam võimalus kolm võidupunkti teenida.

Gibraltari jalgpalliajaloos on rida kaotusi

Eesti on Gibraltariga mänginud kaks korda: 2014. aastal saadi üks võit ning lepiti korra viiki. Juba toonase sõpruskohtumise viigitulemus oli katastroofimaiguline, sest Gibraltar pole seni suutnud Euroopa jalgpalli mudaliigast välja rabeleda. Ametliku koondisena on peetud 19 kohtumist, millest on kaotatud koguni 16. Lisaks Eestile on korra viigistatud Liechtensteiniga ning tunamullu võideti kodus teist pisiriiki Maltat 1:0.

Paf-i kihlveoportaalis on Eesti võidukoefitsient 1.11. Viik tooks panustajale raha tagasi 9.50- ja Gibraltari võit 22-kordselt. Eesti pole viimasel ajal suure väravaarvuga hiilanud, kuid kuna Martin Reim oma visiooni tutvustades korduvalt välja toonud, et tema eesmärk on koondise mängupilti rõõm tagasi tuua, võiks loota, et eeldatavalt nõrgema vastase vastu suudetakse domineerida ja väravaid lüüa.

Juhul, kui kohtumises lüüakse juba avapoolajal üle 1,5 värava, teenib ennustaja on raha tagasi 2.28-kordselt. Kuna Gibraltar suutis Kreekale valikturniiri avalahingus värava lüüa, siis tulemust ennustades tasub eeldada, et ka Eesti vastu rünnatakse julgelt. Eesti 3:1 võit on Paf-i portaalis hinnatud koefitsiendiga 46.00. 2:1 võit tooks panustaja raha tagasi 23-kordselt.

Belgia ja Bosnia on jälle vastamisi

Meie valikgrupi vooru keskne kohtumine peetakse reedel Brüsselis Kuningas Baudoiuni staadionil, kus valiksarja 3:0 võiduga Küprose üle alustanud Belgia võõrustab Eestit 5:0 klohminud Bosniat.

Belgia ja Bosnia on viimasel ajal valiksarjades teineteisele tuttavad vastased. Eelmises EM-valiksarjas kuuluti samuti samasse gruppi ning toona võitis Belgia kodus 3:1 ning viigistas võõrsil 1:1. Enne seda kohtuti kahes MM-valiktsüklis ning nendest neljast mängust võitis Bosnia koguni kolm.

Paf-i portaal peab veenvaks favoriidiks Belgiat (võidukoefitsient 1.39). Viigi koefitsient on 4.80 ja Bosnia võidu oma 8.00. Kuna Belgia on pärast 2014. aasta MM-finaalturniiri kaotanud vaid ühe kodumängu, on nende favoriidiseisus õigustatud. Samas tuli see kaotus viimasest kodumängust, kui septembris jäädi kontrollmängus alla Hispaaniale. Kindlasti harjub Wilmotsi-järgses ajastus Belgia veel hispaanlasest uue peatreeneri Roberto Martineziga.

Väravalööjaid ennustades lubab ajalugu loota Bosnia koondise kõigi aegade suurima väravaküti Edin Dzeko jalale. Koondise eest 80 kohtumises kokku 47 kolli kõmmutanud AS Roma mängumees on viimases neljas kohtumises Belgia vastu alati mängu esimese värava löönud. Selle traditsiooni jätkumine on Paf-i portaalis hinnatud koefitsiendiga 10.50. Lihtsalt Dzeko resultatiivsusele panustamine toob edu korral raha tagasi 4.10-kordselt.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse koefitsiendid leiad siit.

Jaga
Kommentaarid