Avamängudest tuli nii suurüllatusi, põnevaid viike kui ka eeldatud võitjaid, aga tõsiasi on, et mängud pakkusid jalgpallimaailma tugevaima klubiturniiri väärilisi etendusi. Kõigil kaheksal klubil on endiselt hea võimalus poolfinaali pääseda, kuigi loomulikult hinnatakse mõne šansse madalamalt. Teisi- ja kolmapäev toovad selguse majja.

90 minutit Santiago Bernabeu’l on väga pikk aeg

Mõnes mõttes pakub teisipäev kindlasti enam närvikõdi. VfL Wolfsburgi 2:0 üllatusvõit Madridi Reali üle lõi selles paaris kaardid segamini. Hispaania suurklubi on ajaloos 22 korda avamängu kaotuse edasipääsuks pööranud. Näiteks 1985. aasta UEFA karikaturniiri poolfinaalis kaotas Real võõrsil Milano Interile 0:2 ning võitis kodus 3:0. Toona ütles Reali ründaja Juanito mängu eel oma kuulsa hoiatuse: “90 minutit Santiago Bernabeu’l on väga pikk aeg.”

Koefitsiendid edasipääsuks on siiski kergelt Wolfsburgi kasuks — 1.90 ja 1.95. Mänguvõidu suursoosik on loomulikult võõrustaja — Reali võit 1.20, Wolfsburgi oma 15.50 ja viik 8.00. Nädalavahetusel sai Hispaania klubi tagasi veidi enesekindlust, alistades kodus 4:0 SD Eibari. Wolfsburg leppis aga 1:1 viigiga 1. FSV Mainzi vastu.

Reali kodumängude saldo Euroopas on tänavu muljetavaldav — neli võitu neljast ja väravate vahe 15:0. Wolfsburg sai aga nädala jooksul kaks head uudist kui Reali vastu naases vigastuspausilt meeskonna kapten Naldo ning laupäeval tegi esimese etteaste kolme kuu jooksul hollandlasest ründetäht Bas Dost.

Ajalugu räägib Man City kasuks

Teine teisipäevane kohtumine kütab samuti kirgi, sest Manchester City võttis Pariisist kohaliku Saint-Germaini vastu kaasa 2:2 viigi. Ajalugu PSG-le midagi head ei luba — City edenes kõigil kuuel korral Euroopas kui avamängu võõrsil viiki mängis ning prantslased on kolmel korral kodus 2:2 viigiga leppinud, ent siis korduskohtumise järel alati välja langenud.

Mängukoefitsiendid on veidi üllatuslikultki PSG poole kaldu — koduvõit 2.80, külaliste oma 2.55 ja viik 3.65. Edasipääsu ennustades on siiski City soosik koefitsiendiga 1.67, PSG-l on sama number 2.30. Prantsusmaa meistritiitli kindlustanud klubi sai laupäeval lubada luksust anda pea kõigile põhimeestele puhkust ja alistas ikkagi võõrsil EA Guingampi 2:0. Samas sai väravavaht Kevin Trapp põlvevigastuse ning tema osalemine on kahtluse all.

City domineeris laupäeval täielikult West Bromwichi üle, aga võitis napilt 2:1. Traumatoast sai meeskond vastandlikke uudiseid — Yaya Toure naases platsile, ent David Silval võib teisipäevane kohtumine vahele jääda. WBA vastu võiduvärava löönud Samir Nasri pole aga eurosarja üles antud. PSG-l puuduvad teisipäeval kindlasti mängukeelus olevad David Luiz ja Blaise Matuidi.

Kas soosikud saavad võõrsil hakkama?

Kolmapäevased kohtumised pakuvad veidi selgemaid soosikuid, ehkki avamängud võitnud FC Barcelona ja Müncheni Bayern mängivad võõrsil. Saksamaa meisterklubi ei suutnud kodus enamat 1:0 võidust ja pole tänavu tugevate vastastega võõrsil just liiga hästi mänginud, kaotades 0:2 Arsenalile ja tehes 2:2 viigi Juventusega.

Laupäeval sai sakslaste vastane Lissaboni Benfica vaevalise 2:1 võidu tabelilõpu Coimbra Academica üle, Bayerni peatreener Pep Guardiola üllatas aga kolmemehelise kaitseliiniga ja alistas VfB Stuttgardi 3:1. Bayern on suursoosik igas elemendis — mängukoefitsiendid on 5.75, 4.00 ja 1.67 ning edasipääsule panustades tuleb arvestada numbritega 8.10 ja 1.09.

Barcelona oli koduses avamängus Madridi Atletico vastu raskustes, ent sai — paljuski tänu Fernando Torresi rumalale punasele kaardile — 2:1 võidu. Pärast võidetud avavaatust on Barca Euroopas edasi pääsenud 38 korda 40-st, samas aga oskab Atletico 1:2 kaotusseise kodus enda kasuks pöörata — seda on suudetud koguni viiel korral kuuest!

Nädalavahetus tõi Barcelona kohale murepilvi juurde, sest mitmele põhimehele puhkust andes jäädi 0:1 alla Real Sociedadile. Atletico aga alistas kaotusseisust võõrsil 3:1 teise Barcelona klubi, Espanyoli. Kolmapäevaks pakub Paf külaliste võidukoefitsiendiks 2.25, Atleticole 3.40 ja viigile 3.50. Edasipääsemise koefitsiendid on siiski selgemalt Barca kasuks — 4.40 ja 1.23.