Ainult kolmel klubil 32 hulgast pole mingit šanssi eurosarjades sel hooajal jätkata.

ManU pole Wolfsburgi vastu soosik

Teisipäevastest lahingutest on ehk põnevaim jälgida, mis toimub B-alagrupis, kus tihedas reas hetkel VfL Wolfsburg (9 punkti), Manchester United (8), PSV Eindhoven (7) ja Moskva CSKA (4). Kaks esimest kohtuvad omavahel Saksamaal ja küllap on ManU-le harjumatu seis, et sarja kolmekordne võitja polegi kihlveokontorite soosik — võidukoefitsiendid Paf-is on vastavalt 2.40 ja 2.90, viigi puhul 3.45.

Kui Wolfsburg võidab mängu, lõpetavad nad alagrupi esikohal. Viigi puhul ja kui PSV alistab kodus CSKA, läheb Saksamaa ja Hollandi klubi vahel väravate vahe lugemiseks, mis tähendab, et PSV peab võitma vähemalt kaheväravalise eduga omamaks alagrupivõidušansse.

Kui aga United juhtub kaotama, piisab PSV-le isegi viigist, sest võrdsete punktide korral vaadatakse esmalt omavahelisi mänge ja siin on hollandlastel edu (2:1 ja 0:0). PSV võidukoefitsient teisipäevaks on 1.90, nii viik kui CSKA võit on 3.80. Üllatuslikult olid koduliiga eelmises voorus raskustes kõik neli — CSKA ja Wolfsburg kaotasid, ManU ei saanud kodus jagu West Hamist ning PSV alistas Arnhemi Vitesse viimase minuti väravaga 1:0.

Barcelona selja taga tihe rebimine

E-alagrupis esikoha kindlustanud tiitlikaitsja FC Barcelona (13 punkti) sõidab külla Leverkuseni Bayerile (5), kes vajab igal juhul kolmapäeval võitu ja lisaks peab lootma, et AS Roma (5) ei võida kodus Borisovi BATE-d (4). Nimelt jäi kahe klubi omavahelistes kemplustes peale Roma (4-4 ja 3-2).

Aga ka BATE pole konkurentsist väljas — kui alistatakse Roma ja Bayer ei suuda enamat viigist Barcelona vastu, näpsab hoopis BATE alagrupis teise koha. Valgevenelased on muidugi senised võõrsilmängud 1:4 ja 0:3 kaotanud ja nii pole koefitsiendid üllatavad. Roma koduvõit on 1.25, viik 5.75 ja BATE võit 13.00.

Kuigi Barcelonal pole midagi ja Bayeril on väga palju mängus, läheb Kataloonia klubi mängule vastu soosikuna — koduvõit on 3.75, viik 3.80 ja Barca võit 1.92. Nagu B-alagrupi klubidel, polnud E-grupi tiimidelgi hea nädalavahetus. Bayer kaotas ning Roma ja Barcelona ei suutnud enamat viigist. BATE piirdus treeningutega, sest kodused sarjad on selleks aastaks lõppenud.

Arsenal vajab Kreekas suurt võitu

Veel üks esikohavõitluseta alagrupp pakub kolmapäevaks põnevat mängu. F-alagrupis ei saa Müncheni Bayernilt (12 punkti) võitu enam keegi võtta, ent Pireuse Olympiacos (9) ja Arsenal FC (6) kohtuvad omavahel, et selgitada, kes läheb edasi teisena. Loomulikult on kreeklastel punktide valguses eelis, aga soosikuks peetakse siiski Põhja-Londoni klubi — koduvõidu koefitsient on 3.40, Arsenali oma 2.05 ja viigi puhul 3.70.

Arvutamiseta siin alagrupis hakkama ei saa. Selge, et edasipääsuks peab Arsenal esmalt võitma, aga kuna Olympiacos alistas inglased Londonis 3:2, siis igasugune edu ei piisa. Lihtsaim selgitus oleks, et kõik võidud peale tulemuste 1:0 ja 2:1 sobivad Arsenalile. 3:2 puhul vaadataks juba üldist väravate vahet ja see on Mart Poomi endisel koduklubil parem juba praegu.

G-alagrupis vajatakse matemaatikat

Potentsiaalne esikohamatš peetakse kolmapäeval G-alagrupis Londoni Stamford Bridge’il, kus lähevad vastamisi Chelsea ja FC Porto (mõlemal 10 punkti). Ja viigiga — mille koefitsient on 3.50 — ei taha need klubid kindlasti leppida, sest alagrupitabelis hingab neile kuklasse Kiievi Dinamo (8), kel ees kodumäng punase laterna Tel-Avivi Maccabi vastu.

Chelsea võidukoefitsient on 1.94, Portol 4.00 ning kui Dinamo oma kohtumise võidab, langeks kaotaja Meistrite Liigast välja. Kui Dinamo ei võida, eelistaks Londoni viik Portot, kuna avakohtumise kodus võitsid portugaallased 2:1.

Tõeliseks matemaatikaks läheb kui Chelsea ja Porto teevad viigi ning Dinamo võidab — siis vaadataks kolme meeskonna omavaheliste mängude väravate vahet, mis asetaks klubid sellisesse paremusjärjekorda: Dinamo (+1), Chelsea (0) ja Porto (-1).