Neljapäeval otsustas Chelsea FC juhtkond — või siis omanik Roman Abramovitš — et “aitab küll!” ja vallandas Mourinho, kuigi esialgu serveeritakse avalikkusele, et lahku mindi poolte kokkuleppel. 16. koht, vaid 4 võitu ja koguni 9 kaotust 16-st mängust pole tõesti Inglismaa meistrile kohased numbrid liigatabelis.

Kes lõpetab “jõululiidrina”?

Aga ikkagi — esmaspäeval ootab väljamüüdud Emiratesi staadion Põhja-Londonis tõelist maiuspala, kui viimase jõulueelse vooru tähtsaimas mängus lähevad vastamisi Arsenal ja Manchester City. Tabelis on klubid vastavalt teine ja kolmas 33 ja 32 punktiga ning ideaalis oleks mõlemal võimalus liidriks tõusta kui Leicester kaotab laupäeval Evertonile.

Jõulupühadeks tabeliliidri staatus tekitab erinevaid arvamusi. Seda peetakse heaks endeks, aga ka needuseks. Tõsasjana saame välja tuua, et viimase kuue hooaja jooksul võitis “jõululiider” ka Inglismaa meistritiitli viiel korral! Sel sajandil kalduvad faktid samuti edu poole, sest 15-st korrast üheksal oli “jõululiider” esimesel tabelireal ka maikuus.

Oodatakse Sanchezi ja Kuni naasmist

Lisaks heitlusele tabeli tipus, võitlevad Arsenal ja City liiga kõige vigastustealtima meeskonna nime pärast. Traumade tsunami painab mõlemaid ning kõigi nimede äratoomine täidaks kogu käesoleva artikli. Samas on peatreenerid Arsene Wenger ja Manuel Pellegrini lootusrikkad, et saavad esmaspäevaks endi käsutusse klubi suurimad staarid — vastavalt siis Alexis Sanchezi ja Sergio “Kun” Aguero.

Premier League’is pole Arsenal kodus Cityst jagu saanud juba kolm hooaega järjest, mullu mängiti Emiratesil 2:2 viiki. Samas on Arsenal sel hooajal üks liiga paremaid koduvõistkondi ja lisaks on löödud 11 väravat 7 mänguga. City aga pole võõrsil väravat saanud juba pea kaks kuud!

Paf-i koefitsiendid on loomulikult päris kõrged, sest ennustada võitjat nii ettearvamatust mängust on väga keeruline. Koduvõit on 2.39, viik 3.60 ja City võit 3.05. Kui ka ennustajad usuvad supertähtede naasmisse, siis Alexis Sanchezi väravalöömise koefitsient on 2.80, Kun Aguerol aga 2.50.

Viigimeistrid kohtuvad Goodison Parkil

Liidermeeskond Leicester Cityl ei lähe mängud kergemaks. Pärast Mourinho vallandamiseni viinud võitu esmaspäeval Chelsea üle sõidetakse nüüd külla Evertonile. Roberto Martinezi võistkond võiks vabalt olla esimeste hulgas, vaadates mõningaid esitusi ja samas võiks ka tabeli põhjas vedeleda — teist nii ebastabiilset tiimi hetkel Premier League’is vist polegi.

Kuigi vahepeal polnud Leicester kõrgliigas, siis tasub siiski ka ajalugu vaadata. Esiteks pole Everton laupäevasele vastasele kaotanud juba 11 mängu järjest, ent veelgi põnevam on tõsiasi, et viimasest 18-st omavahelisest mängust on koguni 13 (!) lõppenud viigiga, sealhulgas viimased kolm. Viigi koefitsient on 3.70, koduvõidu oma 2.05, liider Leicester võit aga 3.55.

Mourinhota periood algab koduväljakul

Chelseaga alustasime, Chelseaga ka lõpetame. Kas laupäevaks on meeskonna treeneripingil juba Hollandi vanameister Guus Hiddink või keegi teine, polnud artikli ilmumisajaks veel selgunud. Aga Stamford Bridge’il Mourinhot enam ei nähta, mis muide fännidele üldse ei meeldi. Hetkel süüdistab publik mängijaid, et need armastatud peatreeneri meeskonnast välja sõid.

Seega saab päris huvitav olema, kuidas pallurid reageerivad laupäeval ja kas nende esitusest saab midagi enamat välja lugeda? Nagu Chelsea’le külla tuleva Sunderlandi peatreener Sam Allardyce ütles: “Ma ei oska midagi oodata, ma ei tea, kas juhtunu oli minu jaoks parem või hoopis halvem.” Chelsea võidukoefitsient on 1.30, viigi puhul 5.50 ja eelviimasel kohal paikneva Sunderlandi võit 12.00.