Ehkki neljas tugevaimas liigas soovib nii mõnigi hetkeliidritele juba kuldmedaleid kaela riputada, on kõikjal veel paras ports põnevust õhus. Esiteks, tabelijuhid pole kättesaamatus kauguses ja teiseks, käib tõsine võitlus ka ülejäänud esikolmiku või -neliku kohtadele.

Tiitlivõitluse asemel hoopis teine mäng

Laupäeval on teravaid vastasseise oodata nii Inglismaal kui Itaalias. Kui kaheksa kuud tagasi mängukalendrisse vaadates nähti 34. vooru kohtumist Chelsea — Manchester City, pidasid paljud asjatundjad seda üheks olulisemaks kohtumiseks Inglismaa Premier League’i võitja selgitamisel. Reaalsus on aga see, et täna vedeleb tiitlikaitsja esikümne lõpus ja City kullašansid on veel vaid teoreetilised.

Tabeliseis aga ei tähenda, et laupäeval Stamford Bridge’il midagi mängus poleks. Pigem vastupidi — Chelsea üritab päästa, mis päästa annab ning City värske UEFA Meistrite Liiga poolfinalistina loodab veel eespool paiknevaid Põhja-Londoni klubisid püüda ning linnarivaali selja taga hoida. Tottenhamist lahutab Cityt 8 ja Arsenalist 2 silma ning Unitedist ollakse nelja punktiga ees. Spursiga võrreldes on “taevasinistel” veel ka mäng varuks.

Laupäevaks on Paf-i koefitsientide alusel Chelsea kerge soosik — londonlaste võit on 2.60, City oma 2.75 ning viik 3.45. Augustikuises teises voorus sai City kodus 3:0 võidu, veebruaris noortega mängides jäädi aga karikasarjas 1:5 alla. Chelsea 15-mängulise kaotuseta seeria liigas lõpetas eelmises voorus Swansea, Cityl on aga aprillikuus erinevates sarjades kirjas kolm võitu ja üks viik.

Serie A-s kohtuvad punktinäljas Inter ja Napoli

Kuus vooru enne Itaalia liiga lõppu jääb SSC Napoli liider Torino Juventusest maha kuue punktiga. Laupäeval tuleb aga külla sõita neljandal tabeliastmel paiknevale Milano Interile, kel täpselt sama pikk tee AS Romani. Itaalias on kolmandal kohal suurem tähtsus kui kolmes kõvemas liigas, sest UEFA Meistrite Liiga kohti jagub siin vaid esikolmikule.

Inter polnud üle kolme aasta Napolit võitnud kuni jaanuaris alistati vastased karika veerandfinaalis võõral väljakul 2:0. Laupäeval kedagi soosikuks nimetada on keeruline, nii ongi koduvõidu koefitsient 2.70, külaliste oma aga 2.65 ning viigi puhul 3.30. Viimasest neljast liigamängust on muide kolm just nimelt viigiga lõppenud.

Eelmises voorus mängiti tabeli lõppu kuuluvate tiimidega ja saadi võidud, ent Inter vajas selleks Mauro Icardi 74. minuti väravat. Muide, 17-st tänavusest liigavõidust on Roberto Mancini hoolealused koguni 11 saanud sama tulemusega. Kui keegi soovib laupäeval Interi 1:0 võidu ennustamisega riskida, siis selleks on koefitsient 9.00.

Hoffenheim võõrustab Herthat

Saksamaalt leiame laupäevaks ehk kõige huvitavama — mõni ütleks, et lausa ahvatleva koefitsiendi. Nimelt sõidab tabeli kolmas Berliini Hertha külla liiga 14. meeskonnale TSG 1899 Hoffenheimile ning külaliste võidukoefitsient on 2.95. Võõrustajate võidule panustades saaks raha tagasi 2.45-kordselt ning viigi puhul on hetkel koefitsient 3.30.

Muidugi on Hertha vorm olnud heitlik ja viimastel nädalatel jäädi 0:5 alla Mönchengladbachi Borussiale ning ei suudetud kodus enamat 2:2 viigist Hannover 96 vastu. Hoffenheim on aga juba neli mängu kaotuseta ja sellega end väljalangemistsoonist välja võidelnud. Ka viimased kümme omavahelist kohtumist ei anna suurt vihjet, sest mõlemal tiimil on kirjas neli võitu kahe viigi kõrval.

Mullu toimus sama mäng viimases voorus ja Hoffenheimi 2:1 võit tõstis kodumeeskonna 8. kohale, ent oleks Hertha peaaegu Bundesligast välja lennutanud. Aastad pole vennad… Nüüd hoiab Berliini klubi kinni UEFA Meistrite Liiga kohast ja laupäevane vastane võitleb püsimajäämise nimel. Tõsi, Bundesliga on nii tihe, et Hoffenheim on kolme punkti kaugusel nii 10. kohast kui ka üleminekumängudele viivast 16. tabelireast.