Avavoorus Varssavi Legiat 6:0 loputanud Dortmundi Borussia võõrustab teisipäeval kell 21.45 F-alagrupis karikakaitsjat Real Madridi, kes oli eurohooaja alustuseks 2:1 üle Lissaboni Sportingust.
Reali jaoks oli möödunud nädal kesine. Hispaania liiga rekordit kordavale 16 järjestikusele võidule ei tulnud lisa. Nädala keskel viigistas Real Villarrealiga 1:1 ning lasi pühapäeval Las Palmasel mängu lõpus 2:2 viigivärava lüüa. Kuue vooru järel jätkab 14 punkti kogunud Real küll liidrina, kuid Barcelona on lubatud vaid punkti kaugusele.

Borussia seevastu on võimsas löögihoos. Viimases neljas ametlikus kohtumises on vastaste puuri löödud kokku 20 väravat. Lisaks Legiale on Dortmundi hävitustööd pidanud oma nahal kogema Darmstadt, Wolfsburg ja Freiburg. Lisaks on Dortmund koduväljakul võitmatuna püsinud juba 24 kohtumist järjest, millega jõuti klubi rekordi kordamiseni.

Paf-i kihlveoportaaliski on Borussia kerge favoriit võidukoefitsiendiga 2.50. Reali edu tooks panustajale raha tagasi 2.80-kordselt ja viigiline lõpptulemus 3.75-kordselt. Panustada tasub seekord vist siiski pigem kodumeeskonnale, sest viimasel kolmel korral on Real pidanud Dortmundist lahkuma kaotajana.

Eriennustustest rääkides tasub pilk pöörata mängus löödud väravate arvule. Heas hoos Borussia väravasoonest oli juba juttu, kuid ka Real on tänavu löönud keskmiselt üle kahe värava mängu kohta. Juhul, kui mängus lüüakse üle 3,5 värava, toob vastav ennustus panuse tagasi 2.20-kordselt.

Dortmundi koosseis peaks reedese liigamänguga võrreldes olema pisut tugevam, sest üürikeselt vigastuspausilt peaks naasma hispaanlasest keskkaitsja Marc Bartra ja kolumblasest ründaja Adrian Ramos. Viimases kolmes mängus neli väravat löönud Pierre-Emerick Aubameyang sai mängus Freiburgiga küll korraliku kõksu, kuid see ei tohiks teda mänguväljakult eemale jätta.

Real andis Las Palmase vastu viimasel 20 minutil puhkust Cristiano Ronaldole, kes on hooaega alustanud küllaltki kesiselt. Kui Ronaldol õnnestub väravaluugid avada, toob tema tabamus panuse tagasi 2.30-kordselt.

Bayern ihub kevade eest revanši

Kolmapäeval kell 21:45 toimub teine suur Hispaania ja Saksa vastasseis, kui kevadel finaalis Realilt valusa kaotuse saanud Madridi Atletico võõrustab sakslaste tituleerituimat satsi Müncheni Bayernit.
Selles D-alagrupi kohtumises on samuti mõlemal osapoolel võit juba tabelis. Bayern klohmis kahe nädala eest Rostovit 5:0 ja Atletico sai noore hispaanlase Sauli tabamusest raske 1:0 võidu PSV Eindhoveni üle.

Atletico ja Bayern on teineteisele tänavusest kevadest tuttavad. Möödunud hooaja poolfinaali avamatšis lõi seesama Saul Hispaanias ainsa värava ja kuigi võõrsil võitis Bayern 2:1, viis suvisel EM-finaalturniiril Prantsusmaa kangelaseks kerkinud Antoine Griezmanni tabamus Madridi klubi finaali.

Alanud hooajal on Atleticol olnud vastase väravaluku lahtimuukimisega kõvasti tegemist. La Ligas on vastastel lastud lüüa küll vaid kaks väravat, kuid kolme võidu kõrval on tabelis siiski ka kolm viiki. Bayern seevastu on Bundesligas võitnud kõik viis senist kohtumist ning väravatevahe 15:1 on muljetavaldav.

Paf-i portaalis ongi võõrsil mängiv Bayern kohtumise favoriit (2.57). Atletico võidukoefitsient on 3.10 ja viigi koefitsient 3.20. Vahest ongi viik selle paari puhul kõige kindlam pakkumine, sest mõlemal meeskonnal käsil põhjalik kaotusteta seeria: Atletico pole kaotanud kaheksa ning Bayern koguni 13 kohtumist.

Kuna mõlema meeskonna kaitse on töötanud hästi, siis skooriennustajate jaoks võiks turvalisim variant olla 1:1, mis tooks panustajale raha tagasi 6.75-kordselt.

Lisaks kevadel peetud Meistrite liiga poolfinaalile on Atleticol ja Bayernil ajaloost võtta veel üks märkimisväärne vastasseis. 1974. aasta Euroopa Meistrite karikasarjas mängiti Brüsselis peetud finaalis alguses 1:1 viiki, kuid kaks päeva hiljem peetud lisamängus ei jätnud sakslased enam Atleticole mingit võimalust ja noppisid 4:0 võidu. Väravate eest hoolitsesid toona tõelised legendid, sest kaks tabamust sai kirja nii Gerd Müller kui Uli Höness.

Kummagi meeskonna laatsaret kolmapäevase mängu eel rahvarohke pole. Diego Simeone ei saa Atletico koosseisus kasutada Miguel Angel Moyat ning Carlo Ancelotti Bayerni rivistuses Holger Badstuberit.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse koefitsiendid leiad siit.

Jaga
Kommentaarid