Hooaega hiilgavalt alustanud Liverpool on kuue vooru järel liigatabelis 13 punktiga neljandal kohal ning reis nelja punktiga tabelis 17. kohta hoidva Swansea koduväljakule võiks tähendada kindlat võitu, kuid pigem tuleb Liverpooli poolehoidjatel hinge ärevusest kinni pidada.

Juba möödunud hooaeg näitas, et Jürgen Klopi juhendataval meeskonnal on raskusi eeldatavalt nõrgemate meeskondade vastu tulemuse saavutamisega. Ei saa meenutamata jätta ka meeskondade eelmist vastasseisu, kui Swansea oli mai alguses kodusel Liberty staadionil Liverpoolist parem 3:1.

Klopp ei soovinud mängueelsel pressikonverentsil maikuise kohtumisega paralleele tuua ning meenutas, et toona oli Liverpoolil selja taga raske reis euromängul Villarrealiga. Seekord "punastel" vabandusi pole. Ühe valusa laksu on meeskond sel sügisel juba saanud, sest liigahooaja senine ainus kaotus saadi hetkel 13. kohal virelevalt Burnley'lt ja seda vaid nädal pärast hiilgavat 4:3 võõrsilvõitu Londoni Arsenali üle.

Swanseal on selg vastu seina. Klubi on viimasest viiest mängust teeninud vaid ühe hädise punkti ja aina valjemalt on hakanud levima kuuldused, et võimaliku laupäevase kaotuse järel näidatakse peatreenerile Francesco Guidolinile ust. See tähendaks, et Guidolinist saaks esimene Premier League'i klubi peatreener, kes käimasoleval hooajal kinga on saanud. Võimaliku asendusena on välja pakutud Walesi jalgpalli elavat legendi Ryan Giggsi.

On enam kui loogiline, et Paf-i kihlveoportaalis on Liverpool võidukoefitsiendiga 1.44 kohtumise suursoosik. Viik tooks panustajale raha tagasi 4.85-kordselt ja Swansea võit 8.25-kordselt. Eriennustustusi sirvides tundub turvaline panustada sellele, et külalismeeskond võidab, aga mõlemad meeskonnad löövad värava. Selle kombinatsiooni koefitsient on 2.75. Liverpool on sel hooajal heas ründehoos, kuid liigahooajal pole suudetud veel üheski kohtumises taga nulli hoida.

Eelmisel nädalal Hull City 5:1 purustanud Liverpooli koosseisu tulevad ilmselt mõned muutused. Paraku ennustatakse, et haigusest taastunud Dejan Lovren võtab keskkaitses Ragnar Klavanilt koha tagasi. Ründeliini võib Jürgen Klopp tuua Daniel Sturridge'i, kellel on Swansea vastu hiilgav ajalugu. Senises kuues kohtumises Walesi klubi vastu on tema isiklikus saldos neli väravat ja andnud kaks väravasöötu. Laupäevases mängus saab Sturridge'i täpsele jalale ennustusi panna võidukoefitsiendiga 1.89.

Kaotusteta City ja Tottenhami lahing

Pühapäevastest Premier League'i mängudest tundub kõige enam intriigi olevat Tottenham Hotspuri ja Manchester City vahelises vastasseisus, mille avalöök antakse White Hart Lane'il Eesti aja järgi kell 16:15.

Tottenham ja Manchester City on ainsad Premier League'i klubid, kes pole käimasoleval hooajal pidanud veel kaotusekibedust tundma. Kui City'l on tabelis kuus võitu, siis Tottenham on nelja võidu kõrvale teeninud ka kaks viiki.

Nädala keskpaigas toimunud Meistrite liiga voor oli valutum Tottenhamile, kes teenis Moskvas hooaja esimese võidu, kui alistas CSKA 1:0. City pidas oma kohtumise konkurendist päev hiljem ning tegi Glasgow Celticuga kurnava 3:3 viigi.

Paf-i portaalis on kohtumise soosik Manchester City, kelle võidukoefitsient on 2.25, kuid julgematel mängijatel tasub pigem panustada viigile (3.55) või Tottenhami võidule (3.20). Möödunud hooajal võitis Hotspur City vastu mõlemad liigamängud ning selgi hooajal on pigem kaitsest lähtuva Mauricio Pochettino meeskond näidanud kindlat mängu.

Täpse lõpptulemuse ennustuses tasub jälgida madalaskoorilisi viike. Näiteks 1:1 tooks panustajale raha tagasi seitsmekordselt ja 0:0 koguni 11-kordselt.

Koosseisudest rääkides on Hotspuri lootsil Pochettinol muresid kõvasti. Mänguplatsile on naasnud väravavaht Hugo Lloris, kuid ründestaar Harry Kane peab vigastuse tõttu laatsaretis veetma veel kuni poolteist kuud. Sel suvel klubiga liitunud Moussa Sissoko kannatab peapõrutuse käes ning võib samuti kohtumisest eemale jääda.

Pep Guardiola hoolealuste haigemaja nimekaimad liikmed on Kevin de Bruyne ja Vincent Kompany, kellest esimene vaevleb reie- ja teine kubemelihase trauma käes. Kolmapäeval Celticu vastu skoorinud Nolito jääb pühapäevasest mängust eemale oma lolluse tõttu, sest kostitas Bournemouthiga mängides vastast pealöögiga ja teenis mängukeelu.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse koefitsiendid leiad siit.